Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Országhatár a parasztházon

Hegyeshalom-Még kedden és szerdán is megtekinthető Hegyeshalomban a szekszárdi székhelyű Magyarországi Német Színház és a Temesvári Német Színház közös produkciója.
Egy hétköznapi család története, egyszerű embereké, akik nyugalomban, boldogan élnek egészen addig, amíg „az állam magasrendű elméi" nem határoznak arról, hogy két nagyhatalom határát házuk kellős közepén húzzák meg. Groteszk, abszurd darab a kiszolgáltatottságról.

Augusztus másodikától egészen szerdáig a Magyarországi Német Színház és a Temesvári Német Színház első közös produkcióját az alsó-ausztriai Viertelfestival keretében mutatják be az osztrák–magyar határ közelében, Hegyeshalomban. A két kisebbségi társulat között már régóta igen jó kapcsolat alakult ki, viszont ez az első közös előadásuk – a tervek szerint viszont nem az utolsó.

– A lengyel drámaíró ezen darabját elsőként 2000-ben a temesvári társulattal rendeztem meg – tájékoztatott Florin Gabiel Ionescu, a kétfelvonásos tragikomédia rendezője, aki az egyesült Európa híve. A román származású színházi szakember jelenleg Szekszárdon él, és az ottani román társulattal közösen ültet színpadra alkotásokat, viszont még hazájában is kap felkérést rendezésekre. Amint elmondta, sokat jelent számára Mrozek Ház a határon című alkotása. Igaz, a lengyel drámaíró ezen alkotása a hatvanas években született, ennek ellenére ma aktuálisabb, mint valaha. A rendező hazájában már színpadra vitte hét éve ezt a darabot, most egy közös produkció keretében láthatjuk. A német nyelvű előadást szinkrontolmács ülteti át magyarra, így a társulat minden színházszeretőt vár az előadásra.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősztől megújult óvoda várja a százhuszonöt apróságot

Mosonmagyaróvár - Megújul a mosonmagyaróvári Hildegárd Óvoda százhuszonöt éves épülete: az… Tovább olvasom