Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Örömünnep Kisbodakon

Színes programok várták szombaton a helyieket és a vendégeket az apró szigetközi településen.
A 380 lelkes községben több mint öt évtizeden át szolgálta a helyieket a régi kultúrotthon. Az épületen azonban kifogott az idő, s a kisbodaki önkormányzat már több mint tíz éve elhatározta, hogy amint módja lesz rá, újat épít a településen. Ekker Károly polgármester a megnyitójában elmondta: erre az Oktatási Minisztérium Közkincs programja keretében lehetőség nyílt. A faluház – melyhez a pályázati segítség mellett hitelt is fel kellett vennie a településnek – közel 33 millió forintból épült fel, de ez a költség csak a szerkezetkész állapothoz elegendő, a berendezésre így is pályázniuk kell majd. A 10 millió forintot a községnek húsz év alatt kell visszafizetnie.

A 300 négyzetméteres új épület teljesen ki lesz használva: konditerem is várja itt a bodakiakat, de a különböző klubfoglalkozásoknak és egyesületi összejöveteleknek is otthont ad az épület, ahol tusoló, konyha, öltözők és kiállítások rendezésére alkalmas galéria található. A megnyitó alkalmából elsőként a faluból elszármazott, Újrónafőn élő Vecsei László Ezékiel festőművész képeiből nyílt tárlat, melyet kollégánk, Vida István újságíró ajánlott a közönség figyelmébe. Az új faluházat Weibl Lipót plébános áldotta meg, a megyezászlót pedig Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester, a megyei közgyűlés korábbi alelnöke adta át Ekker Károlynak, Kisbodak első emberének. Az ünnepségen az összefogást méltatta Ágh Magdolna, a felvidéki Nagybodak polgármestere és Tóth Tiborné dr., a környék országgyűlési képviselője is.

A kisbodaki vigasságok alkalmából horgász-, rajz-, futó- és kerékpárversenyt is rendeztek, motorbemutatót tartottak, az új faluházban pedig Vecsei Etelka Szigetközi kislány voltam című kötetével ismerkedhettek meg az érdeklődők. A rendezvények sorát a Győri Nemzeti Színház művészeinek zenés műsora zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolgoznak a hajókiemelésen

A Szapon veszteglő, kiégett és elsüllyedt román hajót továbbra sem sikerült teljesen kiemelni a… Tovább olvasom