Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Örökös Zöld Óvoda a Vackor

Örökös Zöld Óvoda lett a mosonmagyaróvári Vackor. Az intézmény a környezettudatos nevelés terén végzett munkájával érdemelte ki a rangos címet.

Az „Örökös Zöld Óvoda" címet nyerte el a mosonmagyaróvári Vackor Óvoda a közelmúltban. A környezettudatos óvodai nevelésért járó elismerést a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ítélte oda az intézménynek.

Az intézmény 2006 óta büszkén viseli a háromévenként elnyerhető „Zöld Óvoda" címet. Ezt követően 2009-ben és 2012-ben is elnyerte ezt az elismerést. „Ennek a %BBmegkoronázása%AB volt most az Örökös Zöld Óvoda cím elnyerése – hangsúlyozta Hári Józsefné, az intézmény vezetője. – A környezettudatos életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Az óvodai élet erre kiválóan alkalmas, a nevelés áthatja az egész napot" – vallja.

A Vackor Óvodában kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek környezettudatos nevelésére.
A Vackor Óvodában kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek környezettudatos nevelésére.

A környezettudatos nevelésre az óvoda saját zöldprogramot dolgozott ki. Az udvarán külön veteményeskertet alakítottak ki, így minden vackoros gyermek óvodásévei alatt háromszor is megtapasztalhatja a palántanevelést, a növénygondozást, a termények feldolgozását, a téli pihentetést. Emellett az állatok gondozására is figyelmet fordítanak, hiszen nyolc akvárium és hat természetsarok van a csoportszobákban. Szelektíven gyűjtik a hulladékot is, évente kétszer papírgyűjtést szerveznek, a bevételt pedig növényekre, madáreleségre fordítják.

A Vackor nem csupán Örökös Zöld Óvoda, hanem a Zöld Óvoda program bázisintézménye is lett, a címet országosan mindössze hét óvoda viseli. Az ilyen bázisintézmények feladata egyebek mellett, hogy segítse a Zöld Óvodák munkáját, orientálja a térségben lévő óvodákat a fenntarthatóság pedagógiájának megismerésére, alkalmazására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kukákat tavasztól viszik házhoz

Egy olvasónk jelezte szerkesztőségünknek, hogy nem tudja megoldani a szállítást személygépkocsival.… Tovább olvasom