Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Óriáscsarnokok a sztráda mellett

A lébényi ipari parkban hamarosan egy 4000 négyzetméteres raktárat épít a Transdanubia Logisztikai Kft.
A lébényi ipari parkban hamarosan egy 4000 négyzetméteres raktárat épít a Transdanubia Logisztikai Kft. Kezdetben 14–20 embert foglalkoztatnak, s újabb csarnokot is terveznek.

A Transdanubia Logisztikai Kft. a lébényi ipari parkban logisztikai központ építését kezdi meg a napokban. A cég alapkövét kedden rakták le.

Horváth István, a kft. magyarországi vezetője elmondta: 78 ezer négyzetméteres területet vásároltak a parkban. Az építkezés első ütemében egy 4000 négyzetméteres raktárat emelnek, s kezdetben 14–20 embert foglalkoztatnak, de a tevékenység bővülésével 35–40 főre emelkedhet a dolgozói létszám. A terület régészeti feltárása után felépítenek egy irodaházat is. Ha tevékenységük beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor újabb 4000 négyzetméteres raktár is épül.
Csaplár Zoltán, Lébény polgármestere hangsúlyozta: nagyon fontos ez a beruházás az önkormányzat számára, hiszen visszavárják azokat a helyi fiatalokat, akik felsőfokú intézményben tanulnak és a Bursa Hungarica Alapítványon keresztül ösztöndíjban részesülnek.

Andreas Silvester Grad, a Transdanubia kft. osztrák–magyar ügyvezetője elmondta, az egyik legnagyobb ügyfelüktől kapták a megbízást a logisztikai központ építésére. Olyan helyet kerestek, ahol gyorsan megvalósíthatják elképzeléseiket. Végül Lébény találta meg őket, munkájukhoz minden segítséget megkaptak az ipari parktól.
Lemle Béla, a park ügyvezetője hozzátette: ingatlanfejlesztőként négy éve választották ki a nagyon jó földrajzi fekvésű területet. A Transdanubia kft. már a nyolcadik cég, amely az ipari parkba települ. A parkban még 22 hektár közművesített terület áll a befektetők rendelkezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Tízéves'' lébényi nyugdíjasok

A napokban ünnepelte fennállása 10. évfordulóját a Nyugdíjasok Lébényi Egyesülete. Tovább olvasom