Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Önrésszel segített az önkormányzat a tűzoltóságnak

Már évek óta közösen ünnepli a tüzes szakmák védőszentjének, Szent Flóriánnak napját a mosonmagyaróvári tűzoltóság és a Kétüsz Kft.

Ezen a napon ünnepükben osztoznak mindazon szervezetek és személyek, akikkel közösen dolgoznak a mindennapokban.

Ez az ünnep jó alkalom arra, hogy kifejezzék köszönetüket ezen szervezetek, személyek felé – mondja Sallai Péter alezredes. A városi parancsnok kiemelte: a mosonmagyaróvári önkormányzat kiállása a tűzoltóság mellett a pályázati önrészek biztosításával lehetővé tette, hogy az elmúlt évek pályázatai sikeresek legyenek, technikai eszközeik fejlődjenek. Mindezek segítségével, valamint a tűzoltók munkájának köszönhetően a biztonságos munkavégzés és a laktanyai körülmények folyamatosan javulnak. Gépjárműparkjukat korszerűsítették, lecserélték az országúti gyorsbeavatkozót, a magasból mentőt, a különleges tehergépjárművet, a tűzoltás-vezetői gépkocsit, a tartalék gépjárműfecskendőt és a kishajót is. A tűzoltóság idei pályázataihoz – két gépjárműfecskendő teljes felújításához, a laktanya fűtés- és melegvíz-ellátásának korszerűsítéséhez, valamint hőkamerához, védőruhákhoz, tömlőkhöz és feszítővágóhoz – biztosított az önkormányzat önrészt.


Sallai Péter hozzátette: sajnos a központi megszorító intézkedések a tűzoltóságot is érintették, emiatt az elmúlt évekhez képest jóval kevesebb bajtársukat tudják jutalmazni. Ez azonban nem volt akadálya annak, hogy a tűzoltónaphoz kapcsolódóan ezúttal is megtartsák ˝családi napjukat˝.

Az alezredes ezt a fajta találkozót annál inkább is fontosnak tartja, mert kifejezi azt a szellemiséget, ami a tűzoltómunkát hivatássá emeli és egyértelműsíti, hogy ezt a teljes embert kívánó feladatot megfelelő családi háttér hiányában nem lehet végezni.

Olvasóink írták

 • 4. Tabornok 2010. május 09. 20:36
  „"Önrésszel segített az önkormányzat a tűzoltóságnak" Ez vicc?
  Az önkormányzatnek kötelessége a tűzoltóságról való gondoskodás, vagy tévedek? Mindnyájunk érdeke a tűzoltók minél jobb felszereléssel való ellátása! Rosszul látom?
  Nehogy a tűzoltók hálálkodjanak azért, mert az önkormányzat végre egy jobb munkaeszközt adott nekik! Ezért tartjuk a képviselőket, vagy nem jól látom?”
 • 3. laca123 2010. május 09. 12:18
  „Minden elismerésem az óvári tőzoltóké!”
 • 2. juhi 2010. május 09. 10:51
  „Nem a Szent Flórián hotel, hanem a városi, úgynevezett Kétkerekű malom épülete égett le még a múlt században és rendszerben, továbbá egyáltalán nem vicces, hanem inkább szomorú volt.
  A tűzoltóinkról meg csak elismeréssel szólhatunk.”
 • 1. sztiv 2010. május 09. 01:49
  „Azért az vicces, hogy a Szent Flórián hotel leégett :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárazerdő vizet kaphat

Vízjogi létesítési engedélyt kapott a dunakiliti Szárazerdei-holtág rehabilitációja. Vermelőhelyeket… Tovább olvasom