Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Önkormányzati választási programok

A Kisalföld vállalta, hogy a jövő vasárnapi helyhatósági választások előtt közzéteszi a városokban listát állító szervezetek programjainak kivonatát. Ezúttal a mosonmagyaróvári csoportosulások elképzeléseit adjuk közre.
Civil Fórum
– Az egyesület tagjai, képviselői önzetlenül szolgálják Mosonmagyaróvárt a közéletben, az önkormányzati munkában. Céljainkat a többi civil szervezettel karöltve tudjuk megvalósítani. Minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely a város fejlődését szolgálja. Az önkormányzati hivatal olyan átalakítását tartjuk fontosnak, ahol az emberek ügyeiket gyorsan, pontosan intézhetik. A városfejlesztés területén minden városrészre részletes programmal rendelkezünk. A Civil Fórum kezdeményezi egy többcélú sport, szórakoztató és kulturális csarnok építését, a régi termálfürdő meg újítását és egy új fürdő létesítését, egy kulturált autó busz-pályaudvar építését, a Lajta rehabilitációját és a mosoni városközpont kialakítását. Javasoljuk, hogy kísérleti jelleggel a közterületek fenntartását helyi gondnoki rendszerrel oldja meg a város. Támogatjuk a csatornahálózat teljes kiépítését, a még nem burkolt utak 2006-ig való kiépítését.

Fidesz–Magyar Polgári Párt
– A város sajátos adottságait a városvezetés nem tudta kiaknázni. A tervezett turizmusfejlesztés miatt nem fogadtuk be az ipart, megteremtve a valódi ipari parkot. Bevételeink egyre nagyobb részét költjük intézményeink működtetésére. Fejlesztési saját forrásunkat felemésztjük. Erőfeszítéseink célja, hogy leváltsuk az önkormányzati vezetést. Olyan programokat akarunk, amelyek nyomán nő a lakosság, több adót fizető vállalkozás települhet, szá mottevően növekszik a vendégek száma. Megszüntetjük az eladósodást, javítjuk az életminőséget, az oktatásban általánossá tennénk a minőségbiztosítást. Mecénássá tesszük a várost, megépítenénk a sportcsarnokot és műjégpályát.
A kórházrekonstrukcióhoz 200 milliós többlettámogatást nyújtanánk, beindítanánk a drogambulanciát, kivizsgáltatnánk a korrupciógyanús gazdasági döntések hátterét.

Lakástulajdonosok és Bérlők Egyesülete
– A Labe fontos célja, hogy a közszolgáltatások díj megállapításánál a lakossági kontroll minél szélesebb körben érvényesüljön. Védjük az önkormányzati vagyont, szorgalmazzuk, hogy a bevételek hatékony felhasználása a lakosok érdekében történjen. Célunk a város üzemeltetésében résztvevő gazdasági társaságok hatékonyabb ellenőrzése független szakértők bevonásával, a Flexummal kötött szerződés felülvizsgálata. C lunk a helyi nyilvánosság erősítése, a zárt önkormányzati ülések megszüntetése.
Továbbá a Széchenyi-terv támogatása, pályázatokhoz útmutatás, segítségnyújtás. A közutak folyamatos felújítása, pártpolitikától és lobbiktól függetlenül. A bérlakásban élők érdekében törekszünk arra, hogy a bérleti díjak emelése a megfizet hetőség határain belül maradjon. A rászorultak anyagi segítséget kapjanak, s megfelelő szociális bérlakások álljanak rendelkezésre.

Magyar Demokrata Fórum – A XXI. század első önkormányzati választása jelentős esemény. Rövidesen csatlakozunk az EU-hoz, el tűnnek a határok, Mosonmagyaróvár megszűnik a bevásárlóturizmus célpontja lenni. Ám megmarad fejlett ipara, munkakultúrája, oktatási intézményhálózata, egyeteme, fontos közlekedési, kereskedelmi csomó ponti szerepe. Hátrányunk jelentős, de nem behozha tatlan.
Az MDF helyi szervezete reális alternatívát kí nál a városvezetés megújításában.
„Váltsunk jobbról (egy) jobbra" – hirdeti jelszavunk. A jobbközép politikai irányultságunk mellett ott van ebben az elérendő cél is: jobb, rendezettebb városkép, szolgáló önkormányzat, megbecsült köztisztviselők és közalkalmazot tak, intenzív városfejlesztés. Amit ehhez az MDF többletként adni tud, az sokéves helyi önkormányzati tapasztalata, kiegészülve új, fiatalos jelöltekkel.
Magyar Igazság és Élet Pártja
– A MIÉP a kétkezi munkából, bérből és fizetésből élők anyagi helyzetének, életének, sorsának jobbításá ért dolgozik. Meg szeretné valósítani a vállalkozói szfé rában a kis- és középvállalatok anyagi helyzetét, ver senyképességét nagyban javító helyi adókedvezménye ket. Hatékonyan támogatnánk a mezőgazdaságból élő ket és vállalkozókat. Az arányos közteherviselés érdeké ben a külföldi érdekeltségű cégek adókedvezményeit újragondolnánk. A csatornahálózat továbbépítését, munkahelyteremtő beruházások támogatását szeret nénk. Az oktatásban az ingyenes tankönyvet és iskola tejet biztosítanánk. Kezdeményezzük, hogy a Bar tók-iskola ismét zenei általános iskolaként működjön tovább. A bűnözés visszaszorítására komoly erőket kell mozgósítani. Új alapokra kell helyezni a város kultu rális életének szervezését, a testnevelésben egy sport csarnok építését akarjuk.

Magyar Kereszténydemokrata Szövetség
– Az MKDSZ úgy gondolja, hogy Mosonmagyaróváron a kereszténydemokrata értékek hangsúlyos megjelenése nélkül nem valósulhat meg a biztos jövő alapja. Mosonmagyaróvár működtetéséhez programot készítettünk, melynek főbb pontjai a színvonalasabb emberközeli egészségügyi ellátás, a mindenki számára elérhetőbb oktatás. Élhetőbb várost szeretnénk mindenki számára, mely megőrzi múltunk kincseit, erősíti a közösséget. Igazságosabb elosztásra törekszünk a területfejlesztésben, a gazdaság élénkítését szorgalmazzuk a helyi kis- és középvállalkozók érdekében.

Magyar Szocialista Párt
– Az MSZP a többség bizalmából két cikluson keresztül a város vezetésében meghatározó szerepet töl tött be. A közös munkánkkal jelentős, a város jövőjét meghatározó, az életminőséget javító fejlesztés valósult meg. Programunk a pozitívumok továbbvitele mellett olyan célokat fogalmaz meg, amelyek eddig rajtunk kívülálló okok miatt nem, vagy nem a kívánt ütemben valósultak meg. Így a kor színvonalára emeljük az egészségügyet, elő készítjük a kórház-rekonstrukció második ütemét. Az alapellátás feltételeit javítjuk. Két év alatt befejezzük a csatornahálózat kiépítését. Gyorsítjuk az utak rendbe tételét, kiépítjük a déli autópálya-lecsatlakozót. Támogatjuk a panelházak korszerűsítését, 70 új bérlakást építünk. Ösztönözzük a minőségi turizmust. Felgyorsítjuk Moson rehabilitációját, kiemelten támogatjuk a sportot és civil szerveződéseit. Több mint 9 és fél milliárdos fejlesztéseket tervezünk.

Mosonmagyaróvári Vállalkozók Egyesülete
– Az MVE azt szeretné, hogy a működő ipari parkot ne csak útjelző tábla mutassa, a távhődíjak csökkenjenek, a sportcsarnok ne csak a tervezőasztalon létezzék. Szükséges az intézményi racionalizálás a takarékosság, a hatékonyabb működés révén. Fontos az önkormányzati hivatalok szolgáltatóvá alakítása, a lakosságbarát hivatal létrehozása. Fontos a közbiztonság fokozása a gyalogos, kerékpáros rendőrök alkalmazásával. Támogatjuk a mozgáskorlátozottak nak a szolgáltatások és munkalehetőségek kibővítését, az idősek, nyugdíjasok életminőségének kiemelt javítá sát, a helyi adók mértékének csökkentését, az önkormányzati lakásprogram kibővítését, a képviselőktől pedig a tiszteletdíj elvonását.

Szabad Demokraták Szövetsége
– Az SZDSZ külön pártként, de a szocialistákkal együttműködve indul a választásokon. Alpolgármesteri szinten kíván részt vállalni a város vezetésében. A szabad demokraták a megkezdett beruházások folytatásának támogatását, új elképzelések megvalósítását tűzték ki célként az önkormányzati választáson.
Folytatni kell a kórházrekonstrukciót, a csatornázás befejezését 2004-ig, 20 kilométer új útburkolat elkészítését, városi sportcsarnok felépítését állami és önkormányzati forrásokból, a várost elkerülő autópályaszakasz ingyenessé tételének szorgalmazását. Be kell vezetni a kommunikációs titkárság létrehozását a hivatalon belül, a számítógépes rendszer erőteljes fejlesztését, ingyenes telefonvonal létrehozását a lakossági észrevételek fogadására, a teljes nyári napközi otthonos ellátást, ingyenes egyhetes nyaralást a rászoruló családoknak a dunaszigeti ifjúsági táborban, a panelház-rekonstrukciós program kidolgozását, a krízisalap létrehozását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinevezték a rendőrkapitányt

Horváth Csaba alezredes a hónap eleje óta kinevezett kapitányként irányítja a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom