Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Önkormányzati bérlakások módosított feltételekkel

Az elmúlt időszakban több probléma is felmerült az önkormányzati lakások kapcsán, ezért a testület most számos ponton módosította az erre vonatkozó jogszabályt.
Például a nyugdíjasházi lakásigényléseknél megemelték a jövedelemhatárt, mivel kevés az olyan kérelmező, aki az eddigi feltételeknek – ami az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét, egyedülálló esetén két és félszeresét határozza meg – megfelel. Így az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének két és félszeresét, egyedülálló esetén pedig háromszorosát határozták meg jövedelemhatárként.

A szakemberek részére bérbe adott lakásokra vonatkozó szabályok módosítására is szükség volt. A Karolina Kórház ugyanis májustól állami fenntartásba került. Így a kórházi dolgozók nem jogosultak ezekre a lakásokra. A kedvezményezettek körét ezért a Mosonmagyaróváron közszolgálati tevékenységet ellátókra terjesztették ki. A költségelven bérbe adott lakások szabályozásánál pedig a pályázati elbírálási szempontokat egészítették ki azzal a feltétellel, hogy közüzemi díjakban ne legyen tartozás.

Egyre nagyobb igény mutatkozik mind az úgynevezett szakemberlakás bérbevételére, mind költségelvű bérlakás bérlésére. Ezért a szakemberek elhelyezésére igénybe vehető lakások listáját bővítették oly módon, hogy szociális bérlakásból ide soroltak néhány felújítás előtt álló Fő utcai, Alkotmány utcai, illetve Szent István király úti ingatlant.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten haltak meg a taxiban az 1-es főúton - fotók

Ketten meghaltak abban a közlekedési balesetben, ami csütörtök éjszaka történt az 1-es főúton… Tovább olvasom