Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Önkéntes tűzoltóparancsnokokat képeztek ki

Tíz egyetemi hallgató sikeres záróvizsgájával ért véget a kéthetes önkéntes tűzoltó-parancsnoki képzés a mosonmagyaróvári egyetemi karon a minap. Az agrármérnökök tudásukkal aktív részesei lehetnek a védelmi civil szerveződéseknek.
A kéthetes intenzív önkéntes tűzoltó-parancsnoki képzés elméleti és gyakorlati záróvizsgával ért véget Mosonmagyaróváron a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara vezetési és szervezetfejlesztési tanszékén. A dr. Veszeli Tibor egyetemi tanár vezetésével zajló képzés célja az volt, hogy az agrármérnökök szerepet vállalhassanak a védelmi civil szerveződésekben. Ezért a tűzvédelem mellett katasztrófavédelmi ismereteket is elsajátítottak a hallgatók.
Az egyetemi kar stratégiai elképzelései közt szerepel egy természeti katasztrófavédelmi szakág elindítása. Ennek is alapja lehet a vezetési és szervezetfejlesztési tanszéken folyó évtizedes munka.
Az önkéntes tűzoltó-parancsnoki képzéshez szakmai segítséget nyújt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltóság. A megyei tűzoltószövetség a képzés anyagi hátterét teremtette elő a Biztonságos Magyarországért Közalapítvány által kiírt pályázaton való sikeres részvétellel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajta vannak a listán

A kisbodaki postán néhány éven belül véglegesen lehúzhatják a rácsot. A polgármester szerint viszont… Tovább olvasom