Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Önkéntes tűzoltók versenyeztek

Gyermek és felnőtt önkéntes tűzoltók egyaránt összemérték tudásukat az elmúlt napokban Ásványrárón, illetve Mosonszentmiklóson.

Míg Ásványrárón a gyermekek, addig másnap Mosonszentmiklóson a felnőttek mutatták be nagy érdeklődés mellett az elsajátított gyakorlati felkészültségüket. Több kategóriában, stafétában és kismotorfecskendő-szerelésben megszerzett eredményeik alapján hirdettek győzteseket. A lányok mezőnyében első helyen Bősárkány csapata végzett, megelőzve a mosonszolnokiakat és a jánossomorjaiakat. A fiúknál Lipót önkéntes tűzoltói érték el a legjobb eredményt, mögöttük Mosonszolnok és Lébény végzett.

A térségben működő önkéntes tűzoltó-egyesületek Ásványrárón és Mosonszentmiklóson ˝csaptak˝ össze egymással.
A térségben működő önkéntes tűzoltó-egyesületek Ásványrárón és Mosonszentmiklóson ˝csaptak˝ össze egymással.

A felnőttek között a női mezőnyben Mosonszolnok csapata diadalmaskodott Bősárkány és Lébény előtt, míg a férfiak közt Feketeerdő lett az első, megelőzve a lipóti és bősárkányi tűzoltókat.


Sallai Péter mosonmagyaróvári tűzoltóparancsnok értékelésében megköszönte a felkészítők és a versenyzők lelkesedését, valamint a szervező önkormányzatok támogatását. Mint mondta: fontosnak tartja a társadalmi beágyazódás szempontjából az önkéntes tűzoltó-egyesületek közösségformáló szerepét, valamint azok tűz- és káreseteknél történő aktív részvételét. Kiemelte, hogy egy kivétellel minden csapat le tudta küzdeni az akadályokat, ám a technikai fejlesztések további elmaradása akár a versenyek megrendezését is veszélyeztetheti. A rendezvényen dr. Nagy István és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselők oklevéllel köszöntötték a 120 éves mosonszentmiklósi egyesületet.

Olvasóink írták

 • 3. invektus 2010. május 26. 14:24
  „2 ha égne a házad !!!!!!!!!
  ??”
 • 2. janika 2010. május 26. 09:42
  „Mennyi ráérő ember. Még jó, hogy nincs tűz a környéken.”
 • 1. cseri83 2010. május 25. 21:17
  „Gratulálok a lipóti csapatnak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovaggá ütötték az énekmondót Visegrádon

– A felvidéki priorátus részéről a munkám elismerése a lovaggá ütésem – hangsúlyozta… Tovább olvasom