Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Önerőből újítják fel a játszóteret

Pályázaton szeretett volna pénzt nyerni a rajkai önkormányzat játszótere felújítására.
Pályázaton szeretett volna pénzt nyerni a rajkai önkormányzat játszótere felújítására, s az ehhez szükséges önrészt lakossági gyűjtésből finanszírozta. Állami támogatást azonban nem kaptak, így alapítványi összeggel kiegészítve a meglévő 700 ezer forintot most önerőből szépítik meg öreg játszóterüket.

A Kisalföld múlt SMS-rovatában egy névtelen üzenő arról írt, hogy egy rajkai vállalkozó pénzt szedett a községben játszótérre, ám most se pénz, se játszótér nincs. Varga László önkormányzati képviselő kért szót most az ügyben.

– A faluban mindenki tudja, hogy ki gyűjtötte a pénzt: nem vállalkozóként, hanem önkormányzati képviselőként és szülői munkaközösség tagjaként a többi szülővel megbeszélve vállaltam ezt a feladatot. Közel 700 ezer forint gyűlt össze, amit a lakosság és a vállalkozók mellett a képviselők is megtoldottak egyhavi tiszteletdíjukkal.

Ez kevésnek bizonyult, így elhelyeztük az önkormányzat alapítványának számláján. Februárban pályáztunk, önrészként ez az összeg szerepelt, ám sajnos nem nyertünk. Így úgy döntöttünk: az adók egy százalékára is számítunk. A testületi ülésen a polgármester többször elmondta, hogy hová került ez a pénz, s azt is: tavasz beálltával a régi játszóteret felújítjuk. Sajnálom, hogy a nevét nem vállaló olvasó nem nézi a helyi testületi üléseket, így tájékozódhatna. Ha megkérdez bárki, szívesen tájékoztatást adok.

Varga Kálmán polgármester elmondta: a testület korábban úgy döntött, hogy felújítják a Rákóczi és Táncsics utca sarkán lévő öreg játszóteret. Erre pályázatot adtak be, melyhez az önrészt a települési gyűjtésen összejött 700 ezer forint biztosította. Mivel nem nyertek, ezt az összeget kiegészítették a Rajkai Hagyományőrző, Községszépítő és Takarékoskodó Alapítványon lévő pénzükkel: így összesen 1,8 millió forintból, önerőből újul meg hamarosan a játszótér. „Három-négy új játék beépítését tervezzük" – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mecséri felsősök Héderváron folytathatják

Módosította költségvetését a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás. Pedagógiai… Tovább olvasom