Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

˝Olyan célt keresek, amit nehéz teljesíteni˝

Egy spanyol újság is cikkezett a károlyházai Kovács Zoltánról, aki nemrégiben első magyarként átúszta a Gibraltári-szorost.

Néhány napja hazalátogatott, szülőfalujában élménybeszámolót tartott. A Gibraltárt ˝megszenvedő˝, Föld-kerülő hajóúton lévő soproni párral is felvette a kapcsolatot.

A károlyházai Kovács Zoltán fantasztikus teljesítményéről nemrégiben  már beszámoltunk: néhány hete első magyarként úszta át a Gibraltári-szorost. A Németországban tudományos főmunkatársként dolgozó fiatalember a minap tért haza Károlyházára, ott élő szüleihez. A helyi önkormányzat anyagilag is támogatta Zoltán vállalkozását, s büszke a földije teljesítményére. A húsz kilométeres távot közel három és fél óra alatt teljesítette.

A közelmúltban mintegy kéttucatnyi károlyházai érdeklődő hallgatta és nézte képes élménybeszámolóját, miként jutott át a szoroson keresztül Európából Afrikába. ˝Rákérdeztem: hogyan jutott eszébe, hogy ilyen emberpróbáló feladatra vállalkozzon? Azt felelte: mindig kell valamilyen célt keresni, lehetőleg olyat, amit nehéz teljesíteni. Ez a válasz nagyon megfogott, akárcsak a hosszú felkészülésről szóló beszámolója. Ez is azt mutatja: kemény munka nélkül nincsen siker. Zolit fiatal kora óta céltudatosnak ismertük, nem kérdés: a faluja büszke rá˝ – mondta Szép Károly károlyházai polgármester.

Kovács Zoltán
Kovács Zoltán

Zoltánról egyébként egy spanyol lap, az Europasur is cikkezett, méltatván első magyarként véghezvitt teljesítményét. 

Beszámoltunk arról is, hogy a soproni Rakonczai Gábor és felesége Föld-kerülő hajóútján mennyire megszenvedett a napokban a Gibraltári-szoroson való átjutással. ˝Néhány hónapja, még az úszás előtt olvastam a vállalkozásukról, levelet írtam nekik, mert úgy tudtam, Gibraltárról indulnak˝ – folytatta a károlyházai férfi. ˝Éppen akkor voltunk Spanyolországban, szerettünk volna szurkolni nekik, biztatni őket. Kicsit később válaszoltak csak, késésben voltak, de sok sikert kívántak nekem az átúszáshoz. Nem csodálom, hogy nehezen jutottak ki az Atlanti-óceánra: az áramlatok engem is befelé, kelet felé sodortak, így hosszabb távot kellett teljesítenem˝ – mondta Kovács Zoltán.

Olvasóink írták

 • 6. kobresz 2010. szeptember 25. 20:44
  „Szép teljesítmény !!!!
  Szerintem csak gratulálni lehet hozzá !”
 • 5. SC 2010. szeptember 21. 19:41
  „Én csak gratulálni tudok a fiatal embernek,egy húszast leúszni tengerben nem semmi! :-)
  A fanyalgóknak meg csak azt üzenem,csinálják utána, és nekik is fogok gratulálni!!!”
 • 4. Ing.Böck 2010. szeptember 21. 07:15
  „Mi lenne, ha az esztergapadnál keresné a kihivást, vagy éppen a lapáttal ???”
 • 3. Ing.Böck 2010. szeptember 20. 06:20
  „Öszinték legyünk: nem egy nagy teljesítmény, ha tekintetbe vesszük, hopgy egy 42 éves francia akinek leamputálták a lábát és a kezét szintén átúszta. Dehát magyarországon mindennek tapsolni kell, és a "kisalföld"-nek cikkre van szüksége.”
 • 2. csipetke 2010. szeptember 18. 12:00
  „ügyi vagy zolleee”
 • 1. INVEKTUS 2010. szeptember 17. 18:33
  „Én is
  gazdak akarok lenni becsületes munkával”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra elfogadás napja Mosonmagyaróváron

Hatodszor szervezik meg ˝Az elfogadás napját˝ pénteken délelőtt 9 órától a Flesch Károly Kulturális… Tovább olvasom