Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Olimpikon és Hubertus-kereszt

Vaddisznópörköltek, halászlé és parázs fölött piruló vadhúsok illata várta a tizennegyedik mosonmagyaróvári vadásznapra kilátogató több száz vadászt, vendégeket a minap a Lajta–Hanság Zrt. majoroki lőterén.

A házigazdák nevében Preiner József vezérigazgató köszöntötte a vadásznapon megjelenteket, majd Giczi Ferenc ágazatvezető kürtszó mellett kérte a vadászokat a terítéken fekvő vadkannak és az öt kapitális gímbikának a végtisztesség megadására. Ezúttal sem maradt el a kitüntetések átadása, a ceremónia elején Giczi Ferenc külön köszöntötte Bognár Richárdot, aki az első mosonmagyaróvári olimpikon lesz Londonban, miután koronglövészetben kvalifikációt szerzett.

A Hubertus-kereszt arany fokozatát Bertalan Attila és Krankovics Zoltán kapták a Három Fenyő Vadásztársaságból, az ezüst fokozatot Kovács Tibor és Szombat Géza érdemelte ki a Du-Vad Vadásztársaságból, míg a bronz fokozatát Nagy Gábor kapta a Dunamenti Vadászati Egyesületből.

A vadászok kürtszó mellett adták meg a végtisztességet a terítéken fekvő vadkannak és az öt kapitális gímbikának.
A vadászok kürtszó mellett adták meg a végtisztességet a terítéken fekvő vadkannak és az öt kapitális gímbikának.


Jutalmat vehetett át a Lajta–Hanság Zrt. vadászati ágazatának három hivatásos vadásza: ifj. Burkus István, Lang Attila, Takács Gábor, valamint Medgyesi Gergely, a társaság munkatársa is. A főzőverseny különdíját Samu Ferenc halászléért, Nickelsdorf csapata a nyáros sütött vaddisznóért és a Levéli Vadásztársaság sült vaddisznóért kapta.

A vaddisznópörköltek közül a Rábca-menti Vadásztársaság csapatának főztjét értékelte legjobbnak a zsűri. A koronglövészet egyéni mezőnyében Jávor Miklós, míg a csapatok közül a Lajta–Hanság Zrt. (ifj. Burkus István, Lang Attila, Takács Gábor) érték el a legjobb eredményt. A vadásztársaságok értékes díjakat ajánlottak fel a tombolára, amiből a befolyt összeget ezúttal is a Karolina Kórház kapja.

Olvasóink írták

  • 1. volt 2011. szeptember 22. 07:23
    „Gergely a privát életben is meg érdemelné a jutalmat amit ez a fiatalember élete során véghez vitt annak ellenére hogy szemtelenül fiatal példaértékű lehetne mindenki számára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firkálgatunk? - Kinek ártott Ferenc Jóska? - Galéria

Összefirkálták Mosonmagyaróváron az egyik húsüzem emblémáját. Az illetékesek egy hét alatt… Tovább olvasom