Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Olimpiai bajnok Máriakálnokon

A világ egyik legjobb díjlovaglója, Ulla Salzgeber tartott edzőtábort hat lovasnak hétfőn és kedden a máriakálnoki díjlovaglóközpontban.
A világ egyik legjobb díjlovaglója, Ulla Salzgeber tartott edzőtábort hat lovasnak – köztük több külföldinek – hétfőn és kedden a máriakálnoki díjlovaglóközpontban. Salzgeber Európa-, világ- és olimpiai bajnok. Az érdeklődők hétfőn este beszélgethettek is a világhírű sportolóval, s az edzéseket is látogathatták. Komjáthy György, a magyar díjlovagló-válogatott korábbi szövetségi kapitányának meghívására érkezett Salzgeber a szigetközi településre. Az olimpiai bajnok német sportoló a világ minden pontján tart edzéseket, Ausztráliától egészen Norvégiáig. Azokat a szakmai fogásokat mutatja be a lovasoknak, melyek megkönnyítik a kapcsolattartást, irányítást a lovaikkal. A versenyzőkkel együtt a négylábúakat is trenírozza. Salzgeber versenyzői pályafutása jelenleg nincs a csúcson, most épít fel egy fiatal lovat, mellyel esélye lehet világversenyeket nyerni. Egy ilyen állat „csúcsformába hozása" éveket vesz igénybe. Egyébként nemrégiben a németországi Aachenben rendezett világbajnokságon feltűnt egy újonc dán ló, mely rögtön érmet nyert. Információink szerint ezért a négylábúért a viadal után hétmillió eurót (közel kétmilliárd forintot ) kínáltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy alpolgármesterrel takarékosabb működést

Jelentős fölénnyel, 1986 szavazatkülönbséggel győzött a vasárnapi választáson Mosonmagyaróváron Szabó Miklós a korábbi polgármesterrel, Stipkovits Pállal szemben. Tizenkét évi szocialista–szabad demokrata városvezetés után a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz veszi át Mosonmagyaróvár irányítását, hiszen a polgármesteri szék mellett a képviselő-testületben is többséget szerzett a szövetség. Tovább olvasom