Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Olaszországba járnak motort lopni

Hegyeshalom-Egyre gyakrabban találnak az osztrák és a magyar határőrök Hegyeshalomnál lopott motorokat román állampolgárok autójában.
Egy 49 éves román állampolgár jelentkezett belépésre a minap a hegyeshalmi határátkelőn egy francia rendszámú Peugeot Boxer típusú gépjárművel. Az autó átvizsgálása során a határőrök a raktérben hat kismotort találtak takaróval lefedve. A járművek közül háromnak a hátsó kerekén még rajta volt a lelakatolt motorzárlánc. A román férfi a határőröknek nem tudott tulajdont igazoló dokumentumot mutatni a motorokról. A vizsgálat során kiderült, hogy ezeket a kétkerekűeket Olaszországban lopták el nemrég.
Az osztrák hatóság a hat kismotort lefoglalta, a román férfi ellen pedig orgazdaság gyanújával indítottak eljárást.

Ugyancsak három román állampolgár jelentkezett belépésre Hegyeshalomnál a minap egy Fiat Ducato típusú kisteherautóval. Az ellenőrzés során a határőrök a kocsi rakterében négy motorkerékpárt találtak. A román állampolgárok sem a motorok papírjait, sem számlát nem tudtak felmutatni. A járművek alaposabb szemügyre vételekor kiderült, hogy hiányoznak azokból a gyújtáskapcsolók. A motorkerékpárok közül legalább kettőt a megelőző napokban Olaszországban loptak el. Emellett az egyik román férfinél összesen hét motorkerékpár-gyújtáskapcsolót is találtak. A kocsiban talált lopott motorok értéke összesen mintegy 11 ezer euró.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősztől megújult óvoda várja a százhuszonöt apróságot

Mosonmagyaróvár - Megújul a mosonmagyaróvári Hildegárd Óvoda százhuszonöt éves épülete: az… Tovább olvasom