Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Októberre járható lesz a Lucsony utca

A tervek szerint október 10-re elkészül a mosonmagyaróvári Lucsony utca teljes rekonstrukciója. Az utcában lakók már három hónapja kénytelenek megküzdeni a felbontások miatti akadályokkal.
A mosonmagyaróvári Lucsony utcában lakóknak már csaknem három hónapja nem a nagy átmenő forgalom miatt kell bosszan kodniuk. Sőt, az érintettek csak különféle extrém módszerek és eszközök igénybevételével juthatnak el otthonaikba. Június elején ugyanis megkezdődött a lakóutca teljes rekonstrukciója. A beruházás keretében kicserélik az összes közművet, a légvezetékeket földkábelekre cserélik, illetve új burkolatot kap az utca teljes szélességében.

Gyors bontás

A kivitelezők rekordgyorsasággal bontották fel a régi út burkolatot és tették a környéket szinte teljesen járhatatlanná. A Lucsony utcaiak azóta küzdenek a különféle árkokkal, föld kupacokkal és egyéb akadályokkal, amíg a házukig elérnek. Az elmúlt napok esőzései után pedig már a térdig érő gumicsizma is elengedhetetlen része a hétköznapi öltözetüknek.

Lassú építés

A bontást szinte egy hét alatt sikerült végrehajtania a kivitelezőnek, az építés azonban ennél lassabban megy. A különféle közművek számára kialakított árkokban álló, ülő, dolgozó szakemberek láttán az arra járónak talán Pató Pál úr híres mondata jut eszébe: „Ej, ráérünk arra még!" A városháza szerint azonban a Lucsony utcában a tervek szerinti határidőre – október 10-re – teljes egészében elkészül a kivitelezés.

Közművek sora

Jelenleg a különböző közművek – ivóvíz-, csapadékvíz-elvezető, kábeltelevízió- és telefonhálózat – kiépítése tart – tudtuk meg a polgármesteri hivatal illetékesétől. A munkák során teljesen eltűnnek az utcából a légvezetékek, ezeket – a közvilágítást is beleértve – földkábellel váltják ki. Hétfőtől már átadják a munkaterület egy részét az útépítőknek és megkezdődik a kivitelezés utolsó fázisa. Sőt, remélhetőleg a sok a viszályt megért, „koronakönnyített" hársak is túl élik a rekonstrukciót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Golfcentrum létesül a Szigetközben

Ötven hektáron tizennyolc lyukból álló, nemzetközi szintű golfpályát és kiszolgálólétesítmények… Tovább olvasom