Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Októberre ígérik az átjárót

A hegyeshalmi vasúti átjáró aszfaltburkolatát, várhatóan az év végére felújítják.


A hegyeshalmi vasúti átjárónak a MÁV a fenntartója. Aszfaltburkolata tönkrement. Ám ez az egyetlen átkelési lehetőség több száz ember számára: a hegyeshalmi üdülőtelep felé, a József Attila, a Május 1. és a Mező utcák felé, de a településhez tartozó csemeztanyaiak útja is erre vezet. Erre jár át a Kisalföld Volán menetrend szerinti járata és a Heka Rt. irányába naponta több tucat teherautó.

Idén kézi erővel, mart aszfalttal már megpróbálták karbantartani az utat, de átfogó felújításra lenne szükség.
– A településrész tovább bővülne az egyik utca nagy telkeinek megosztásával, melyre lehetőséget ad a község rendezési terve – magyarázta Szőke László, Hegyeshalom polgármestere, aki elmondta: ezért is fontos lenne az aszfaltburkolat mielőbbi rendbetétele. Az átjáróban a Kossuth Lajos utcai végpont és a vasúti sorompók által lezárt, mintegy háromszáz négyzetméteres terület a legkritikusabb, ezért a község ezen szakasz kátyúzásával hozzájárulna a munkához. A vasúti átjáró túloldalának javításait a Heka Rt. támogatja.

Idén kézi erővel, mart aszfalttal próbálták karbantartani az utat, melynek átfogó felújításra lenne szüksége. Az önkormányzat áprilisi testületi ülésén döntött a Vasút utca felújításáról. A munkálatok mintegy egymillió forintba kerülnek.

Lukács György, a MÁV központvezetője a polgármesternek írt levelében kifejtette: az átjáró teljes, a MÁV területén lévő aszfaltburkolatának cseréje a szükséges útalapépítésekkel, megerősítéssel együtt az idei műszaki tervükben szerepel, megvalósítása október környékén várható. A munkálatok csak a teljes útlezárás mellett végezhetők el.

Az átépítésig tartó időszakban az átjáró település felőli oldalán a burkolat folyamatos karbantartását a vasúti pályafenntartás elvégzi.


 Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomaosztó dékáni búcsúval

Összesen 141 agrármérnök és 31 szakmérnök tett fogadalmat pénteken a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának diplomaosztó ünnepi tanácsülésén. Nyelvvizsga-bizonyítvány hiányában a végzettek közül negyvenen nem vehették át oklevelüket. Tovább olvasom