Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Októberre elkészül a tűzoltó őrs

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a lébényi tűzoltó őrsöt októberben adják majd át.
A program megvalósítása érdekében Lébény Önkormányzata hozzájárult a tulajdonában álló Iskola utcai ingatlan térítésmentes átadásához az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak. Ezáltal megépül megyénk harmadik katasztrófavédelmi őrse, mellyel hatékonyabbá válik a mentő tűzvédelem.

Az Igazgatóság már az év elején megkezdte a kialakítandó őrs főépületének felújítási munkálatait. A meglévő épületrész belső építési folyamatai jól haladnak, a hideg burkolás egy része, valamint a második réteg festés még hiányzik. Az új szertár építési munkálatai az építési engedély jogerőre emelkedését követően szintén nagy tempóban megindult.

Az őrs tervezetten tizenegy településen közel tizenhatezer fő védelmét látná el, illetve az M1-es autópálya meghatározott szakaszát. Munkájukat az is segíti, hogy mind Mosonszentmiklós, mind Lébény jelentős múlttal rendelkezik önkéntes tűzoltó egyesületeikkel, így a hivatásos egység ezeket az egyesületet bevonva látja majd el feladatait.

Az őrsök a katasztrófavédelmi rendszer legkisebb egységei. Nemcsak mentő tűzvédelmi feladatokat, hanem polgári védelmi szakfeladatokat – kockázatelemzés, lakosságtájékoztatás, lakosságfelkészítés – is ellátnak. Mindezen túl a káresetek során gondoskodnak a szükséges lakosságvédelmi intézkedések megtételéről is. 

Olvasóink írták

  • 1. Csiripiszli 2013. szeptember 04. 17:05
    „Melyik az a 14 település????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fát vágtak ki Hanságligeten: tűz, majd vádemelés lett a vége

Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás a juharfa kivágása közben villanyvezetékeket és villanyoszlopokat megrongáló és ezáltal tüzet okozó ellen. Tovább olvasom