Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Oktatásfejlesztés százötmillió forintból

Mosonmagyaróvár - Százötmillió forintot nyert a város önkormányzata tanintézményei oktatásfejlesztésére, eszközbeszerzésre, képzésekre, innovációra az előttünk álló tanévre.


Sikeresen szerepelt Mosonmagyaróvár önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ˝Kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben˝ című pályázatán: százötmillió forintot kapnak.

– A pályázatból megvalósítandó projekt lényege: a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az élethosszig tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és kompetenciaalapú oktatás elterjesztése a magyar közoktatási rendszerben. Ennek érdekében a pályázat a kompetenciaalapú oktatás módszertanának és eszközeinek széles körű elterjesztését célozza. Emellett a pedagógusok módszertani kultúrájának korszerűsítését, a tanulók egyénre szabott fejlesztését, a rendszer szelektív hatásainak mérséklését, valamint az egyenlő hozzáférés és esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítését tartja szem előtt – tájékoztatta a Kisalföldet Pósfay Pálma, az önkormányzat oktatási ügyekért felelős munkatársa. A kiírásra az önkormányzat öt intézményével pályázott: Lurkóvár Óvoda, Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Kossuth Lajos Gimnázium, Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskola és Ujhelyi Imre Általános Iskola. Az említett intézményekben összesen 42 iskolai tanulócsoport, 1 óvodai csoport 860 tanulóval, gyermekkel és 37 pedagógussal vesz részt a projektben.

A projekt széles körű nyilvánosságot kap többek között azáltal is, hogy az érintett intézmények tantestületei számára projektindító napot tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkonyat, Titok a nyári hőségben

Még mindig népszerű Agatha Christie, Ken Follett, a könnyű lektűröket kedvelők pedig felfedezték Debbie Macomber könyveit. Sokan keresik a Coelho-köteteket, a magyarok között Csernus Imre és Havas Henrik könyvei állnak az élen. Tovább olvasom