Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Ökolakópark egymilliárdból

Ökolakópark építését tervezi egy osztrák–magyar ingatlanfejlesztő cég Mosonszolnok határában.
Látványterv: Kattintson a képre >>
Mintegy harminc házból álló lakópark kialakítását tervezi egy osztrák–magyar ingatlanfejlesztő cég Mosonszolnokon a jövő évben. Bernhard Lautner, a társaság képviselője a Kisalföldnek elmondta: A „Lake Village" fantázianevű lakópark egy úgynevezett biotó köré épül majd fel. A tavat a park minden lakója használhatja majd különféle szabadidős tevékenységekre.

Az igény szerint kétszázötven és négyszáz négyzetméter közötti alapterületű telkekre a leendő tulajdonosok igényei szerint építik fel a házakat. Az épületekben különféle megújuló energiaforrásokat alkalmaznak majd a napkollektoroktól egészen a csapadékvíz újrahasznosításáig.

A tervezett lakópark egy zárt egységet alkot majd, ugyanakkor szervesen illeszkedik a település képébe. A területen az összes közművet kiépítették már. A cég elképzelései szerint jövő év elején alakítják ki a tavat, ami köré aztán felépülhetnek a házak. A lakóparkot a jövő évtől négy lépcsőben tervezik megvalósítani. A beruházás teljes költsége mintegy ötmillió euróra (1,25 milliárd forint) rúg.

Bernhard Lautner elmondta: cégük folyamatosan keresi a környéken azokat a településeket, ahol az önkormányzat fogadóképes egy ilyen lakópark megvalósítására és az ehhez szükséges terület is rendelkezésre áll. Elsőként azért esett Mosonszolnokra a választás, mert a település már jelenleg is élen jár a megújuló energiaforrások hasznosításában. Emellett az osztrák határ közelsége is fontos szempont volt a helyszín kiválasztásánál. A cég a mosonszolnokihoz hasonló lakópark megvalósítását tervezi a határ másik oldalán, Zurndorfban is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi szeretetcsomagok

A Mosonmagyaróvári Családsegítő Központ vezetője, Petrovitsné Csendes Ibolya lapunknak elmondta, hogy a karácsony közeledtével „megélénkült a forgalom”: az ottani munkatársak a krízisben lévő családoknak tanácsot, lelki támaszt adnak, s koordinálják az alapítványoktól érkező adományokat is. Úgy vélik: már az alapítványoknál is apadni látszanak a források. Tovább olvasom