Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Odafigyelnek a motorosokra

Fokozottan ellenőrzik a mosonmagyaróvári rendőrök a motorosokat a gyorshajtók, egykerekezők és egyéb szabálysértőket.
Számos bejelentés érkezett az elmúlt időszakban a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra az esti órákban a Szent István király úton gyakorta egykerekező és száguldozó motorosokról. A környéken lakók és a járókelők közül többen nem nézik jó szemmel az életveszélyesnek tűnő mutatványokat és az ezzel járó nagy hangerőt. A renitensek kiszűrésére a közlekedésrendészeti osztály – csornai és győri kollégákkal kiegészülve – átfogó ellenőrzési akciót tartott a napokban.

Gergó Gábor alezredes, osztályvezető elmondta: a közlekedési akció során összesen kilencven esetben – nem csak motorosoknak – szabtak ki helyszíni bírságot mintegy félmillió forint összegben.

Legtöbbször – hetvenöt alkalommal – gyorshajtás miatt bírságoltak a rendőrök. Tizenkilenc esetben szabálysértési feljelentést tettek a gépjármű vezetője ellen.

Ezek közt volt gyorshajtás, sisak nélküli motorozás és engedély nélküli vezetés, de előfordult olyan eset is, amikor hárman utaztak egy segéd-motorkerékpáron. Közülük egyikük sem viselt sisakot és a járművön sem volt kötelező felelősségbiztosítás. Az ellenőrzések során egy büntetőfeljelentést tettek egy motoros ellen egyedi azonosító jel meghamisítása miatt. (A motorjára felszerelt rendszámot eredetileg egy másik járműre adták ki.)

Az alezredes hangsúlyozta: a többszöri figyelmeztetés ellenére továbbra is sok motoros nem az előírásoknak megfelelően szereli fel vagy meghajlítja a rendszámtáblát. Ellenük minden esetben szabálysértési eljárást kezdeményeznek.

Szintén folyamatosan visszatérő problémát jelentenek a quadosok. Az osztályvezető felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a járművek csak levizsgáztatva, forgalmi rendszámmal vehetnek részt a közúti közlekedésben.

Gergó Gábor kiemelte: a rendőrség egészen addig folytatja a motorosok fokozott ellenőrzését, amíg meg nem szűnnek a lakókat irritáló motorosmutatványok és -manőverek a közutakon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezenye átvette a laktanyát

Már négy év telt el azóta, hogy haderőcsökkentés miatt leálltak a lokátorok és ezzel együtt be is zárták a laktanyát a Bezenyéhez tartozó Papréten. A Honi Rádiótechnikai Század néven 1977. november 1-jén harckészültségbe állított bezenyei lokátorállomás a Magyar Honvédség kötelékében fontos feladatokat – légi célok felderítését, követését – látott el évtizedeken keresztül. Tovább olvasom