Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem: vállalkozó, gazdálkodó apátság

A mosonmagyaróvári nyugdíjasegyetem hallgatói a pannonhalmi főapátság vállalkozásaival ismerkedhettek meg.

A vállalkozó, gazdálkodó pannonhalmi főapátsággal ismerkedhettek meg a Kisalföld, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara és az önkormányzat által megszervezett nyugdíjasegyetem hallgatói a legutóbbi előadáson.

A nyugdíjasegyetem hallgatói a pannonhalmi főapátság vállalkozásaival ismerkedhettek meg.
A nyugdíjasegyetem hallgatói a pannonhalmi főapátság vállalkozásaival ismerkedhettek meg.


Hortobágyi Cirill beszélt az apátság húsz éve indult vállalkozásairól, fejlesztéseiről és azok lelkiségéről, spirituális hátteréről. Az előadáson elhangzott: a középkori bencés monostorokban a szerzetesek a szakrális és a világi feladatok ellátása mellett már a legkorábbi időktől kezdve gyógyászati tevékenységet is folytattak.

A pannonhalmi főapátság ezen hagyományokhoz nyúlt vissza, amikor létrehozta a gyógynövényházat és a gyógynövénykertet. A Pannonhalmán 1786-ig működő gyógynövénykultúrát élesztették újra húsz évvel ezelőtt. A korabeli receptek alapján készítik ma is az apátságban a különböző gyógyteákat és az egyéb gyógyhatású készítményeket.

Hortobágyi Cirill beszélt a több mint tíz éve létrehozott apátsági pincészetről, amit a régi szőlőbirtok visszavásárlásával indítottak el. A hallgatók megismerkedhettek a számos turisztikai fejlesztéssel is, aminek eredményeként ma már évente több mint százezer látogatót fogad az apátság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csacsit mentettek a vizesárokból Mosonmagyaróvárnál - fotó

Az állat a vízzel teli árokba csúszott és nem tudott mozdulni Mosonmagyaróvár és Károlyháza között. Tovább olvasom