Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem: diplomaosztó

A hallgatók lelkesedése töretlen, ezért ősztől indul az új szemeszter – hangzott el a Mosonmagyaróvári Nyugdíjasegyetem diplomaosztó ünnepi kari tanácsülésén.
Kilenc előadást követően pénteken zárult a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara, az önkormányzat és a Kisalföld által indított kezdeményezés negyedik szemesztere.

A hallgatók nagy létszáma mutatja, hogy megvalósult az a cél, amit a nyugdíjasegyetem ötletgazdái kitűztek. A nyugdíjas korosztály valóban befogadó a tudásra, az új ismeretekre – jelentette ki Árvay István polgármester a tegnapi tanévzárón. Hozzátette: éppen ezért folytatódik a rendezvény, már dolgoznak a következő szemeszter előkészítésén.
Az egyre erősödő közösségi médiáról és a Kisalföld közösségi kampányairól beszélt Vida István szerkesztőségvezető. Mint mondta: a Kisalföld arra törekszik, hogy ne csupán virtuálisan, hanem a valóságban is kapcsolatba lépjen a térségben élőkkel. Ennek egyik példája a nyugdíjas- egyetem. A hallgatók egyre növekvő létszáma pedig azt bizonyítja, hogy ennek a közösségépítésnek erős hatása van.

Több mint háromszáz hallgató kapott diplomát a nyugdíjasegyetem most zárult szemeszterén.
Több mint háromszáz hallgató kapott diplomát a nyugdíjasegyetem most zárult szemeszterén.

Varga Zoltán docens a most véget ért szemeszterről tett jelentésében felidézte az elmúlt kilenc előadást. Elmondta: szeptemberben 424 hallgató regisztrált a nyugdíjasegyetemre. Több mint hetvenöt százalékuk teljesítette az előírt látogatást, így most 319 hallgató kapott diplomát. A docens szerint a hallgatók lelkesedése példa lehet az egyetemisták előtt: harmaduk egyetlen előadást sem mulasztott el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úrnapi körmenetet tartottak Mosonmagyaróváron - fotók

A körmenet során elmentek a királydombi virágokkal feldíszített Szent János-kápolnához, majd az… Tovább olvasom