Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Nyomkövető kutyával keresték az eltűnt márialigeti beteg férfit

A rendőrök, polgárőrök és a lakosság összefogása, s a hat órás kutatás végül meghozta eredményét. Megtalálták a Hegyeshalom-Márialigeti férfit.

Összefogás, megfeszített kutató munka: előkerült a 61 éves beteg férfi

Szerda délelőtt fél tízkor érkezett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére a bejelentés, hogy egy 61 éves skizofréniában és cukorbetegségben szenvedő férfi lakásából eltűnt. A
Hegyeshalom-Márialigeten élő idős ember reggel fél hétkor távozott el otthonából, s mivel belátható időn belül nem érkezett haza, ezért hozzátartozói értesítették háziorvosát, aki az eltűnésről bejelentést tett a rendőrségen. Félő volt, hogy az állandó gyógyszeres kezelés alatt álló férfi állapota azok bevételének hiányában rosszabbodni fog.

A családtagok helyszínen történő meghallgatását követően a rendőrök rögtön hozzáláttak a beteg férfi felkutatásához. A Mosonmagyaróvári
Rendőrkapitányság kora délutánig állományának rendőreivel és egy nyomkövető kutyával eredt a férfi keresésére, de akkor még eredménytelenül. A "szagot fogott kutyus" az egyik útelágazásnál elvesztette az addig biztosnak hitt nyomot.

Ezt követően csatlakozott a kapitányság 15 fős kutató csapatához - határrendészek, nyomozók, közlekedési rendőrök - az erősítés. A készenléti rendőrség 48 fővel, a polgárőrök 5 fővel, valamint családtagok és a település polgárai mintegy 12-en erősítették meg a csapat munkáját, majd újult erővel halad tovább az eltűnt férfi felkutatása.

Mintegy nyolc kilométernyi területet vizsgált át gyalogosan és járművekkel a főbb útvonalak mentén haladva a megerősített kereső csapat. A rendőrök, polgárőrök és a lakosság összefogása, s a hat órás megfeszített tempójú, tüzetes kutatás végül meghozta eredményét.

Négy óra előtt pár perccel, Hegyeshalom-Márialiget külterületének egyik
bekötő útján végül a kapitányság egyik nyomozója megpillantotta a keresett férfit. A hosszas gyaloglástól kimerült, elcsigázott idős ember látszólag jól volt, akit megfigyelésre és a további egészségügyi vizsgálatok elvégzésére a mosonmagyaróvári kórházba szállították.

Olvasóink írták

  • 1. bali00004 2011. október 26. 23:07
    „gratulálok mindenkinek! szép munka volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sortűz áldozataira emlékeztek a gyásznapon Mosonmagyaróváron - Galéria

A Gyász téren, Schmidt Mária történész, a Terror Háza múzeum főigazgatója volt a kegyeleti… Tovább olvasom