Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Nyolcvanmilliós tartalék szűkösebb időkre

Jánossomorja - Összeállították a város 2009. évi költségvetési koncepcióját, bár amint többször is elhangzott, az valószínű „köszönő viszonyban" sem lesz majd a ténylegesen elfogadandó büdzsével.

– Ennyire kevés konkrét adat a költségvetési koncepcióba soha nem került, mint most, ennek oka, hogy minimális a rendelkezésünkre álló információ. A büdzsé nagy számait nem ismerjük, csak jóslataink léteznek – fogalmazott a város polgármestere, Kurunczi Károly Jánossomorja szerdai képviselő-testületi ülésén. Hozzátette: a jövő évi büdzséről készülő összeállítás valószínűleg köszönő viszonyban sem lesz majd a ténylegesen elfogadott költségvetéssel.

Luka János, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke azt javasolta, hogy képezzenek egy nyolcvanmillió forintos tartalékot, hogy amennyiben a bevételek nem realizálódnak a jövő évben, ez a működésben ne jelentsen majd gondot. A pénzt a kiadások racionalizálásával, s az eddigi bőkezű támogatások szűkítésével faragná le. Mi nem kívánunk olyan útra lépni, mint sok önkormányzat, hogy hiteleket kelljen felvennünk. Figyelnünk kell, hogyan alakul az adózási morál és a munkanélküliség – emelte ki továbbá.
Fazekas Imre javasolta, hogy a jelenlegi 1500 forintos kommunális adót 5000 forintra emeljék, így képezve tartalékot. A felvetést csak egy képviselő támogatta.

A polgármester úgy reagált: az önkormányzat nincs rászorulva, hogy a jánossomorjaiak zsebébe nyúljon.

Gondolniuk kell arra is, hogy a tíz éve kötött szerződés a Rekultívval 2010-ben lejár, így utána a helyieknek fizetniük kell a szemétdíjat.
Balsay Sándor javaslatára elfogadták, hogy december elsejétől a háztartási szemét mellett a kerti hulladékot is tilos elégetni. A Bursa Hungarica-ösztöndíjak kiosztásánál a testület a tavalyinál engedékenyebbnek bizonyult: 56 pályázó közül csupán hárman nem részesülnek támogatásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkét éves lány volt a fő drogterjesztő

Mosonmagyaróvár - Hamarosan tizenhárom fiatal áll bíróság elé, akiket kábítószer-fogyasztással,… Tovább olvasom