Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Nyolcvanmilliós korszerűsítés a lébényi egészségházban

Több mint nyolcvanmillió forintból bővítették és korszerűsítették a lébényi egészségházat, mely két háziorvosi praxisnak, a védőnői és a fogorvosi ellátásnak nyújt fedelet, de eszközbeszerzésre is fordítottak.

Lébény még 2008-ban pályázott Egészségünkre! – A lébényi egészségház környezetbarát felújítása című projektjével, melyet 2009-ben sikeresen bíráltak el. A beruházás során átalakították és felújították az orvosi rendelőt, mely két háziorvosi praxisnak, a védőnői és a fogorvosi ellátásnak ad otthont. Több mint negyvenmillió forintot nyertek a 72 millió forintos korszerűsítésre, de további jelentős összegeket költöttek az eszközbeszerzésre is. A pénteki ünnepélyes átadón Szabó Miklós, a kistérségi társulás elnöke és dr. Pécsi Gyula főorvos méltatta a beruházást.

– Az 1971-ben épült, 270 négyzetméteres intézmény elsősorban infrastrukturális hiányosságokkal bírt. Ezért a beruházás során a négyszemközti konzultációt is lehetővé tevő rendelőhelyiségek kialakítását, a szolgáltatásra előírt tárgyi feltételek használatát és tárolását egyaránt szem előtt tartottuk – hangsúlyozta Kovács Gábor polgármester. A felújítást követően a rendelőkben rendelkezésre áll vizsgálóágy, az egészségügyi dolgozó számára kézmosási és fertőtlenítési lehetőség. Az egészségházban elkülönített öltöző, váróterem, mellékhelyiség és az egészségügyi dokumentáció tárolására alkalmas helyek jöttek létre. A bővítés során közel 60 négyzetméterrel nőtt meg az épület alapterülete, melynek akadálymentesítésére is figyeltek. Az ingatlant szigetelték, a környezetbarát szemléletmódot jelzi, hogy ˝zöldtetőt˝ kapott – azaz botanikus kerttel gazdagodott. Korszerű és energiatakarékos fűtést, villamos hálózatot és vízvezetékrendszert alakítottak ki. A betegirányítási rendszer jóvoltából a jövőben internetes időpontfoglalásra is lehetőséget biztosítanak. Új műszerek beszerzésére is milliókat fordítottak.

Mint megtudtuk, az egészségház komplex egészségfejlesztési programot dolgozott ki az elmúlt években lebonyolított programokat alapul véve.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véletlenül ült rossz vonatra - eljárás indult ellene

Tiltott határátlépés kísérlete miatt indult eljárás egy afgán férfi ellen, aki véletlenül rossz… Tovább olvasom