Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Nyolcvan német szigetközi dalokat tanult a találkozón

Harmadik alkalommal tartottak testvértelepülési találkozót Máriakálnokon a németországi Hüffenhardt részvételével. A két település bemutatta értékeit, kultúráját, mindennapjait.
Hüffenhardtból több mint nyolcvan vendég érkezett a Mosoni-Duna mellé, a harmadik testvértelepülési találkozóra. A vendégek közül többen érintettek voltak a második világháborút követő német ajkú lakosság kitelepítésében: a többség viszont már máriakálnoki barátaik meghívására érkezett.

A négynapos program keretében lehetőség nyílt a fogadó település kulturális és közéletének bemutatására. A vendégek ellátogattak az iskolába, valamint egy helyi péküzembe. Emellett a máriakálnokiak bemutatták azokat a fejlesztési programokat, amelyek az Európai Unió támogatásával községüket is érintik.

A Leader-programok mellett láthatták a Life III. Szigetköz projekteket, ehhez kapcsolódóan Ásványrárónál a Parlagnyilasi-csatornát és tájékozódtak a bős–nagymarosi problémakörről. Színvonalas közös koncert, s kölcsönös tánc- és daltanulás szerepelt a programban.
A találkozót az Európai Unió az „Europa für Bürgerinnen und Bürger" programon keresztül támogatta.


Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyságból családi napközi

A Lengyári utcában működő önkormányzati intézmény, a GYÁO jelenleg tizenkét férőhelyes: olyan 3 és 18 év közötti gyermekeknek, fiataloknak biztosít átmeneti ellátást, akiknek a családjában krízishelyzet alakult ki, vagy ahol a gyermekek átmenetileg felügyelet nélkül vannak vagy maradnának. Tovább olvasom