Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Nyolcan dalban

Lébény - Adott négy nő, négy férfi, köztük pedagógus, közgazdász, mérnök és kismama. Egy a közös: a dal, az ének szeretete. Az Eight Singers Lébényi Énekegyüttes három éve szórakoztatja közönségét komoly és könnyű zenével egyaránt.
2004 novemberében nyolc - hét lébényi és egy mosonszentmiklósi - lelkes fiatal kísérleteként alakult meg az Eight Singers Lébényi Énekegyüttes. Emellett mindannyian a helyi Liszt Ferenc vegyeskarban szereztek kóruséneklési tapasztalatokat. Az énekegyüttes létrehozásában a mintát és segítséget a győri Révai Miklós Gimnázium énekegyüttese, a Sani Singers jelentette, és annak névadó vezetője, Szombathelyi Szaniszló, akinek több feldolgozását máig nagy sikerrel énekelik.

- Mindenevők vagyunk: a komoly, klasszikus zenétől a könnyűig minden stílusra kaphatóak vagyunk, ezáltal fiatalokhoz és idősekhez is tudunk szólni - jellemzi a csapatot Sárvári István, az egyik énekes. Repertoárjuk két fő alapja a klasszikus kórusirodalom, azon belül is a reneszánsz motetták, valamint az amerikai gyökerű spirituálék. Mindkét műfaj jól megfelel az együttes kis létszámának. Szívesen kísérleteznek könnyűzenei feldolgozásokkal is. Koncertjeiken rendszeresen elhangzanak hangszerkíséretes művek, valamint önálló hangszeres darabok meghívott vendégek előadásában.
 
Az Eight Singers a nyolcszáz éves lébényi templomnál énekel

Két éve CD-n jelent meg első koncertfelvételük. Számos fellépést tudhatnak maguk mögött. Legközelebb a február 16-ai lébényi farsangi bálban szórakoztatják a közönséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lébény legidősebb és legfiatalabb lakója

Fülöp János március 4-én ünnepli 95. születésnapját. A legfiatalabb jelenleg Gyurós Janka, aki… Tovább olvasom