Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Nyolcadik helyen végeztek a tűzoltók

Megyénket a Mosonmagyaróvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata képviselte Komáromban, a Monostori Erődben megrendezett IX. Országos Tűzoltó Szakmai Versenyen. A csapat az országos nyolcadik helyezést érte el.
A versenyen mind elméleti, mind gyakorlati feladatok végrehajtásában mérték össze felkészültségüket a csapatok. "Az országos megmérettetésre való bejutást két verseny előzte meg. Kapuváron részt vettünk a regionális, utána pedig Tapolcán az országrészi versenyen. Miután ezeken eredményesen szerepeltünk, jutottunk be az országos versenyre." - kezdte Kézdi János.

Az első versenynap az elméleti feladatoké volt, írásbeli kérdéssorokkal. Csütörtökön a gyakorlati feladatokkal folytatódott a verseny. „A feladatok során azt értékelték, mennyire tudunk szakszerűen csapatban dolgozni, a lehető legrövidebb idő alatt és legkevesebb hibával. A gyakorlati napon öt állomáson kellett különféle feladatokat megoldani, a megmérettetést mindenki a vezetéstechnikai pályán kezdte. Amikor itt végeztünk, indulhattunk a további feladatok felé. Menet közben azonban akadály keresztezte az utat, ami egyben a második versenyállomást is jelentette. Egy meghibásodott járművet félre kellett tolni és megfelelően rögzíteni.

A versenycsapat. A fotó a tapolcai országrészi versenyen készült.
A versenycsapat. A fotó a tapolcai országrészi versenyen készült.

Továbbhaladva az erőd egyik szegletében kellett mentenünk. Az épületbe hárman mentünk be, az első emeletről két tűzoltót kötéltechnika alkalmazásával leeresztettek, a harmadik pedig önmentést hajtott végre. A negyedik állomás műszaki mentés volt, utolsó feladatként pedig egy lezuhant, felfegyverzett katonai helikopter tüzét kellett eloltanunk. A helikopter modellt erre az alkalomra készítették fémlemezekből." - mesélt a feladatokról Skultéti János.

Az utolsó napra jutottak az egyéni versenyek, ahol a mosonmagyaróvári csapatból Kobl Károly tű. hadnagy indult irányítói kategóriában. A szükséges védőfelszerelésekben egy ketrecbe kellett bemennie, ahol egy többszintes labirintus várta. A pályán különféle akadályokat kellett leküzdenie és a helyes utat megtalálnia. Ezután egy hat méter hosszú, nagyjából egy méter húsz centi magas csőben kellett úgy áthaladnia, hogy közben magával vitt egy acélpalackot. Az utolsó állomsánál veszélyes anyagot kellett azonosítani, választ adni arra, hány méteres védőzónát kell az anyagnál kijelölni, illetve esetében milyen oltóanyagot kell alkalmazni.

A fotó a tapolcai országrészi versenyen készült.
A fotó a tapolcai országrészi versenyen készült.

A versenycsapat összesítésben az országos 8. helyezést érte el. Kiemelkedő Kobl Károly tű. hadnagy teljesítménye, aki az irányítói kategóriában az országos második helyezést szerezte meg. A versenycsapat tagjai voltak Kobl Károly tű. hadnagy, irányító; Kulacs József tű. zászlós, gépjárművezető; Derzsi Tamás tű. törzsőrmester; Kovács Tamás tű. őrmester; Kézdi János tű. őrmester és Skultéti János tű. főtörzsőrmester.

"Jó szívvel fogunk visszaemlékezni erre az időszakra, büszkék vagyunk arra, hogy ideáig eljutottunk. Fontos megemlíteni a verseny csapatépítő erejét is, hiszen a felkészülések és a versenyek során még jobban összeedződtünk." - emelte ki Kovács Tamás.

Olvasóink írták

  • 1. juhi 2013. szeptember 15. 18:46
    „Gratulálunk nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okmányok nélkül próbáltak Ausztriába jutni

Az illegális határsértőket a hegyeshalmi határátkelőnél tartóztatták fel a rendőrök. Tovább olvasom