Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Nyolc szúrás érte a vita során

Nyolcszor szúrta meg egyik ismerőse a mosonmagyaróvári Nemes Gusztávot egy elszámolási vita miatt.
A mosonmagyaróvári Karolina Kórház baleseti sebészeti osztályán ápolják a 24 éves Nemes Gusztávot, miután egy ismerőse kedden éjszaka nyolc késszúrással megsebesítette. A fiatalember és családja is megdöbbenve állnak a történtek előtt, nem találnak magyarázatot a brutális támadásra.

Nemes Gusztáv
– A fiatalember már majdnem három hete tartozott nekem mintegy harmincezer forinttal, mivel korábban ruhákat adtam el neki. Ő azonban többször is haladékot kért a kifizetésre. Kedden aztán felhívott, hogy este nyolcra menjek ki hozzá Kimlére és kiegyenlíti a tartozását – meséli a szörnyű este előzményeit Nemes Gusztáv.

„ Minden szó nélkül"

– A megbeszélt helyen találkoztunk, beült az autómba, és kérte, hogy menjük egy kevésbé forgalmas helyre, ahol átadja a pénzt. Egy közeli játszótérhez hajtottunk, ahol a srác kiszállt a kocsiból, átjött az én oldalamra, majd ahogy kinyitottam az ajtót, előrántotta a kést és minden szó nélkül kétszer a mellkasomba döfte. Nagyon gyorsan történt mindez, én közben próbáltam védekezni, ám még hatszor a hátamon is megszúrt a késsel. Miközben támadott, észrevettem, hogy egy pisztoly is van nála. Ezt ki tudtam csavarni a kezéből és távolabb hajítani. Ezután sikerült visszamenekülnöm a kocsiba és hazahajtottam – idézte fel a szörnyű este történteket Nemes Gusztáv.

A több sebből vérző és már majdnem eszméletlen fiatalemberhez mosoni otthonukban családja hívott mentőt. A rohamkocsi súlyosan kivérzett állapotban szállította a Kórház traumatológiai osztályára.

Azonnal megműtötték

Dr. Vermes Tamás osztályvezető főorvos lapunk érdeklődésére elmondta: a fiatalember nyolc szúrt sérülést szenvedett, amiből három akár az élete kioltására is alkalmas lehetett volna, hiszen közvetlenül szívtájékon érte. A sérülések elhelyezkedése miatt fennállt a veszélye annak, hogy a szúrások létfontosságú szervet is értek, ezért azonnal megműtötték a sérültet. A sebek feltárásakor kiderült, hogy a szúrások szerencsére nem hatoltak a mellkasüregbe, a bordák, illetve az izomzat megállította a pengét. A fiatalembert átmenetileg az intenzív osztályon ápolták, jelenleg a baleseti sebészeten kezelik.

Elszámolási vita?

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Kisalföldnek elmondta: a mentősöktől érkezett a jelzés kedden késő este, miszerint az egyik Szent István király úti lakásban egy szúrt sérülthöz hívták őket. A sértett családtagjai tudták a feltételezett elkövető keresztnevét és személyleírást is adtak róla. A rendőrök ezek alapján azonosították és nem sokkal később Kimlén el is fogták a bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható 19 éves B. Csabát.

A fiatalember beismerte tettét és azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol dobta el a bűncselekményhez használt eszközöket. A rendőrök ott meg is találták a körülbelül tíz centiméter pengehosszúságú kést és egy spanyol gyártmányú légpisztolyt. Az eddigi adatok szerint a két férfi közti elszámolási vita vezetett a szurkáláshoz. A rendőrség B. Csabát életveszélyt okozó testi sértés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vette és indítványozta előzetes let artóztatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős eredmények Karolinában

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház traumatológiai osztálya az elmúlt évtizedben sokat fejlődött, mára az intézmény legnagyobb forgalmú egysége. Az osztályon évente közel 25 ezer sérültet látnak el. Az osztályt irányító dr. Vermes Tamás főorvos jelentős eredményként értékeli az elmúlt évtizedet, s szeretnék jó pozíciójukat megőrizni a régióban. Tovább olvasom