Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Nyolc rászoruló diákot segítenek ösztöndíjjal

Tíz hónapon keresztül havi tizenkétezer forinttal támogat a mosonmagyaróvári Rotary Club és a helyi önkormányzat nyolc tehetséges, ám rászoruló középiskolást. A tavaly elindított programot a későbbiekben is folytatnák.
A napokban hirdettek eredményt a mosonmagyaróvári Rotary Club és a helyi önkormányzat közös felhívására, mellyel rászoruló, ám tehetséges diákokat kívánnak támogatni. A tavaly elindított program keretében – akkor hat diák örülhetett az ösztöndíjnak – ebben a tanévben nyolc diáknak ítéltek meg havi 12 ezer forintot, melyet tíz hónapon keresztül vehetnek át a fiatalok. Az összeget fele-fele arányban biztosítja a kezdeményező karitatív szervezet és a város.

– Tehetséges, okos fiatalokat segítünk, akik nehéz anyagi körülmények között élnek. Támogatásuk kiemelt feladat az önkormányzat számára. Ám a mosonmagyaróvári önkormányzat egyedül nem tudná fedezni a költségeket, ezért fontos, hogy olyan támogató partnerekre találtunk, mint a Rotary Club – hangsúlyozta Nagy István mosonmagyaróvári polgármester az átadóünnepségen.

Gondár György, a Rotary elnöke elmondta: az ösztöndíjat jövőre is meg szeretnék hirdetni. A karitatív szervezet egyébként karácsony előtt gondol a rászoruló családokra és a hajléktalanokra is. Előbbieket szerdán ajándékozza meg (ezúttal húsz családnak nyújtanak támogatást), utóbbiakhoz a hajléktalanszállóra december 22-én látogatnak el.
Légrádi Cintia, aki tizenkettedik osztályos a Haller-iskolában, idén másodszor érdemelte ki a fenti ösztöndíjat. Cintia családjában egyedüli kenyérkereső édesanyja, édesapja rokkantnyugdíjas, akik három gyermeket nevelnek. A tehetséges diáklány hozzátette: az ösztöndíj segítségével szinte önellátó tud lenni, hiszen ebből a pénzből meg tudta vásárolni az iskolába vagy a mazsorettversenyekhez szükséges eszközöket.

Az ösztöndíjas diákok támogatóikkal.
Az ösztöndíjas diákok támogatóikkal.

Olvasóink írták

 • 3. RickCartman 2012. december 20. 15:18
  „gratulálok, egy ilyen hír kapcsán is tud "kumenistázn " 2-es számú ápoltunk...szép volt, gorog, szép volt, gorog, csak így tovább!”
 • 2. kocsoggorog 2012. december 20. 00:18
  „abszurdisztán, már megint hazudsz!
  De kérdezd már meg a szoci haverjaidat, most szidni kell a tandíjat? Mert a múltkor még igen védtétek és akartátok.
  Polgármester úr ugyanazt képviseli itt is ott is, aki tehetséges (nem mindenki az a felsőoktatásban) az ingyen tanulhat, ha majd itthon is fog dolgozni!”
 • 1. abszurdisztán 2012. december 19. 06:09
  „Nappista megszavazta a parlamentben a keretszámot és a tandíjat. Akkor kellett volna felemelnie a szavát a diákokért. Miért nem állt fel és mondta akkor, hogy a diákok amúgy is nagyon nehéz helyzetben vannak ? Mert pártkatonaként szavazott ?? Most meg képmutató politikusként beszél a hallgatók nehézségeiről ?? Nem látjátok az ellentmondást ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karambol Mosonmagyaróváron - Nem adott elsőbbséget - fotó

Egy ember sérült meg könnyebben abban a balesetben, ami kedd reggel történt Mosonmagyaróváron a… Tovább olvasom