Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Nyolc év után új szövetségi elnök

Új elnököt választott az Óvári Gazdászok Szövetsége.
Az egyesület eddigi vezetőjének megbízatása lejárt, helyette Fazekas Imrét választotta egyhangúlag a tagság.

Dr. Nagy Frigyes, a leköszönő elnök lapunknak elmondta: két cikluson át, nyolc éven keresztül töltötte be a tisztséget. Most kérte, hogy a fiatalabb korosztály vegye át az elnökséget, ám továbbra is segíti a szövetség munkáját.

Az egyesület eddigi tevékenységét összefoglalva dr. Nagy Frigyes kiemelte a várépület bejáratánál felállított két szobrot, Albert Kázmér intézetalapítóét, valamint Wittmann Antal első igazgatóét. Tudományos ülésszak keretében elhelyezték Iváncsics János emléktábláját, amit a szövetség és a volt évfolyamtársak finanszíroztak. Az 1961-ben végzett, arany okleveles évfolyammal közösen finanszírozva felállították Sípos Gábor volt neves professzoruk emléktábláját, anyagilag támogatták Fekete István szobrának felállítását, emléktáblát állíttattak az ágfalvai csatában elesett gazdászok emlékére.

A vár bejáratánál lévő ´56-os mártírok, valamint a második világháború áldozatainak emléktábláját újíttatta fel a szövetség, a Városvédő Egyesület szervezésében részt vettek Wittmann Antal sírjának teljes felújításában, valamint a ledőlt Linhardt Károly-obeliszk helyreállításában.
Teljesen felújíttatták a vár előtti első világháborús gazdász halottak emlékművét.

A szövetség további tevékenységét sorolva Albert Kázmér- és Wittmann Antal-emlékérmeket alapítottak. Az egyesület két kiadványt tett közzé. Az egyik a régi gazdásznótákat tartalmazó album a Magyar Rádió férfikórusának előadásában, a másik a Wittmann Antal életét és munkásságát ismertető kiadvány Nagy Frigyes tollából. Emellett minden évben sikeresek voltak a szövetség által szervezett agrárbálok és az évente sorra kerülő majálisok, de számos tudományos és szakmai rendezvényt is lebonyolítottak. A szövetség jelenleg mintegy százötven tagot és szimpatizánst számlál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Mosonmagyaróváron

Tovább olvasom