Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Nyitva volt a zsilip: sok víz csobogott a Lajta-ágba

Nem a töltés állapota, hanem a szokásosnál magasabb vízállás miatt folyt át a Malom-ági Lajta vize a Pázsit utcán. A szakemberek szerint a Lajta-lakókertben élőknek nem kell árvízveszélytől tartaniuk.
„Árvízveszély fenyegeti a Lajta-lakókertet?" – ezt a kérdést tette fel egyik ott lakó olvasónk levelében, amihez néhány fotót is mellékelt. A tegnap reggel készített képeken jól látszik, hogy a Malom-ági Lajta töltése mellett húzódó Pázsit utcán folyik keresztül a víz. Minderről személyesen is meggyőződtünk a helyszínen, ahol a töltés az érintett szakaszon meglehetősen felázott. Olvasónk úgy véli, a töltés állapota nem megfelelő, ezért a mostani magas vízállás miatti nagy nyomásnak nem áll ellen. Megtudtuk: nem a töltés állapotával van baj, a magas vízállás okozta a gondot. Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: váratlanul nagy mennyiségű víz érkezett a Lajtán, amiről a városüzemeltetőt nem tájékoztatták előzetesen.

Az olvasónk által küldött fotón is jól látszik, hogy átfolyt a Malom-ági Lajta vize az utcán.
Az olvasónk által küldött fotón is jól látszik, hogy átfolyt a Malom-ági Lajta vize az utcán.

A Malom-ági Lajta zsilipje teljesen nyitva volt, így a szokásosnál nagyobb mennyiségű víz érkezett a mederbe. A csatornában így kialakult magas vízállás miatt bukott át a víz a töltésen a Pázsit utcánál.

A probléma észlelését követően a városüzemeltető azonnal intézkedett, csökkentették a vízszintet a Malom-ági Lajtában, így az átfolyás is megszűnt.

Olvasóink írták

 • 4. juhi 2012. május 16. 11:02
  „Kikérem a Lajta folyó nevében, hogy tájékozatlan újságírók lecsatornázzák !!! Zalában még sosem hallottam, hogy a Zala folyót, melynek vízhozama kb. a Lajta harmada, valaki csatornának nevezze, de Sopronban sem vetemedik senki arra, hogy az Ikva patakot csatornának mondja. Ha valaki újságíró, legalább az alapvető fogalmakkal illik tisztában lenni!”
 • 3. Olajos 2012. május 15. 20:51
  „Télen, kíváncsiságból végigjártam az érintett szakaszt és fel kell hogy világosítsak mindenkit, hogy ott sem gát, sem meder nincs. Ami van az valami kis földsáncnak sem mondható akármi, ami még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető gátnak. A meder pedig gyakorlatilag teljesen fel van töltődve. A vízszint ezen a részen max. 50 cm... Aki mást állít az tájékozatlan vagy félrebeszél...”
 • 2. 01010 2012. május 15. 09:57
  „Komoly lehetett a gond
  az árok is tele van vizzel ?!?
  Lehet h valaki a bokorba "pinkelt" /pisilt/ és az csörgedezik ??”
 • 1. John_Doe 2012. május 15. 09:13
  „Igen, a képen is látszik a minőségileg kifogástalan állapotú tökéletes világszínvonalú gátrendszer.... Vagy csak a gaz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Timi önállóbb, teljesebb életet élhet

„Nagy örömmel tölt el bennünket minden jó szó, biztatás. Hálánkat szeretnénk kifejezni az… Tovább olvasom