Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Nyitrai József a jelölt

Az idegenforgalmi mellett egy újabb, védelmi-közbiztonsági tanácsnoka is lesz hamarosan Mosonmagyaróvár önkormányzatának. Az új tisztség létrehozásáról és betöltéséről várhatóan csütörtöki ülésén dönt a képviselő-testület.
Az új poszt létrehozásának hivatalos indoklásában az áll, hogy a megyei védelmi bizottság titkára azzal kereste meg a városvezetést, hogy indokolt lenne védelmi-közbiztonsági tanácsnoki tisztség létrehozása Mosonmagyaróváron is. A honvédelmi politikában, a védelmi igazgatás rendszerében, ezek területi megvalósításában történt változások új követelményeket támasztanak a védelmi igazgatás feladatainak végrehajtásában érintettektől.

Fontos, hogy a képviselő-testület naprakész, pontos tájékoztatást, szakmailag jól előkészített anyagokat kapjon döntései meghozatalához. Ebben segít majd a tanácsnok.

Feladata lesz többek közt az együttműködés és kapcsolattartás a megyei védelmi bizottság titkárságával, a helyi polgári védelmi kirendeltséggel, a rendőrkapitánysággal, a tűzoltó-parancsnoksággal és a városban működő polgárőr-egyesületek vezetőivel.

Közreműködik majd továbbá a védelmi-igazgatási, a közrendet, közbiztonságot, valamint a tűzvédelmet érintő bizottsági és képviselő-testületi előterjesztések előkészítésében, véleményezi a városi rendőrkapitányság vezetője, a tűzoltóparancsnok és a polgári védelmi kirendeltség éves beszámolóját.

Nem utolsósorban pedig a haváriahelyzetek megelőzése érdekében, illetve bekövetkezése esetén a védekezési és helyreállítási munkák során közreműködik.

Az előkészítő városházi anyag szerint a védelmi-közbiztonsági tanácsnoki jó munkavégzéshez szükséges, hogy olyan személy legyen, akitől nem állnak messze az egyenruhás szervezetek, illetve a szervezés és a jó kommunikációra épülő kompromisszumos együttműködés. Éppen emiatt a testületi előterjesztés Nyitrai József képviselőt javasolja e tisztség betöltésére.

Tekintettel arra, hogy a védelmi-közbiztonsági tanácsnok két állandó bizottságnak is tagja, amennyiben a testület megszavazza, a tiszteletdíja – a képviselői alapdíjon felül – a képviselői alapdíj kilencven százalékával növekszik.

Olvasóink írták

 • 11. boborjan 2011. február 01. 23:51
  „Egy dolog tény ha felszólalt a Szabó mester remegett mint kocsonya....Azért valóban van olyan is hogy rizsa,rizsa....”
 • 10. Abrafax 2011. február 01. 21:29
  „Nyitrai Jóskánál a legyek is haptákban fognak állni az ablaküvegen, nem lesz lazulás.
  Nem véletlen, hogy a volt polgármester, Szabó úr is rögtön idegesen kotort cigaretta után a zsebében, ha Nyitrai képviselőtársa szólásra jelentkezett. (mint azt az örökbecsű választási újságjában a nagyérdeművel közölte volt) Pedig egy frakcióban, ugyanabban a koalícióban ültek.”
 • 9. teri83 2011. február 01. 20:08
  „Azt hiszem alkalmas lesz a pozícióra. ismerem személyesen, munkakapcsolatban is vagyok vele, nem szólhatok rá egy rossz szót sem. Hajrá!!!”
 • 8. jobbám 2011. február 01. 20:02
  „1esnek: tűzoltóságon dolgozott...ért hozzá...ennyi. ja és mellesleg kötelező minden város számára, talán nézzetek utána...ja az nem? na sebaj...

  jobbám”
 • 7. Olajos 2011. február 01. 19:48
  „Ami most Mosonmagyaróváron folyik az szerintem rizsa-rizsa-rizsa, kamu-kamu-kamu... Szalonnás mosoly és hagymaszag... :D”
 • 6. boborjan 2011. február 01. 13:04
  „Én nem azt mondtam,hogy nem dolgozik meg a pénzéért....De nem a pénz motíválja a jelenlegi dologban mivel nincs rászorulva.Tény,hogy mostanság sok dologban ott a keze.”
 • 5. picher 2011. február 01. 12:01
  „Bevédem!! Ha valaki tesz is az ügy érdekében, az ő. Nyugdíjas? Több az ideje! Én kerestem már egy ismerősöm szoc problémája miatt, segített! Agilis, tegye továbbra is !”
 • 4. boborjan 2011. február 01. 11:28
  „És még ha tudnátok hogy a társasházak közös képviseletével mennyit szakít....Ja és nyugdíjas azt ne felejtsük el.”
 • 3. vizsla 2011. február 01. 09:53
  „én csak egyről tudok. kia többi?”
 • 2. tudo 2011. február 01. 08:00
  „Már a hatodik Fidesz képviselő akinek "trükkösen " megduplázzák a képviselői jövedelmét!”
 • 1. Nővérke 2011. január 31. 22:06
  „Ha valaki tudja, írja már le, hogy milyen végzettséggel rendelkezik ez az ember!Gyanús, hogy mindenhez ért.Persze nem minden a papír, de ilyen alapon bárkiből bármi lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázan engedéllyel gyúrják a követ

Évek óta visszatérő téma a magyaróvári belváros forgalmi rendje. Tovább olvasom