Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Nyártól újra kinyit a mosonmagyaróvári bölcsőde

Két csoport kap helyet abban az épületben, mely 2008-ig bölcsődeként működött. Az ingatlant a mosonmagyaróvári önkormányzat nem tudta értékesíteni, így pályázati támogatással átalakítják, és újra fogadhatja a legkisebbeket.

Október végétől indult el az Aranyossziget utcában a korábban bölcsődeként funkcionáló ingatlan átépítése, korszerűsítése. Az épület akkor szabadult fel, amikor 2008-ban közvetlen szomszédságában átadták a közel negyedmilliárdos beruházással megépült új intézményt. A régi épületet az önkormányzat nem tudta értékesíteni, ezért egy pályázati lehetőséget kihasználva fogtak felújításába.

– Egy uniós pályázaton nyolcvanmillió forintot nyertünk, amit a város közel tizenegymillió forinttal egészít ki. A támogatási szerződést áprilisban írtuk alá, a kiviteli tervek elkészülte után, október 21-én adtuk át a munkaterületet – tudatta Nagy István polgármester. A város a beruházástól a bölcsődei várólisták rövidülését várja. Várható, hogy egyre több édesanya szeretne újból munkába állni, így a gyermekek felügyeletére egyre nagyobb lesz az igény.

Ráduly Krisztián és Szeder Sándor is azért dolgozik, hogy tavaszra megújulhasson az Aranyossziget utcai bölcsőde.
Ráduly Krisztián és Szeder Sándor is azért dolgozik, hogy tavaszra megújulhasson az Aranyossziget utcai bölcsőde.

– Idén januártól októberig a három mosonmagyaróvári bölcsődében a százkilencvenkét férőhelyen négyszázhét kisgyerek fordult meg – magyarázta már Hoffmann Attiláné, a Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsődei Intézmények vezetője. Mindhárom intézményben 25–35 bölcsődéskorú gyerek szerepel a várólistán. A közel százmillió forintos átépítés során a Micimackó Bölcsőde részlegeként két új csoporttal bővül a hálózat. Az intézményvezető közölte, tervezik, hogy az új működési engedélyben a jelenlegi tizenkét férőhelyes csoportokat tizennégyre emeljék, így még több kisgyereket tudnak majd fogadni. A mosoni bölcsődében egyébként a családok a baba-mama házat, a gyermekfelügyeletet és gyerekhotelt is igénybe vehetik. Az intézményvezető szerint előfordul, hogy szombatonként a bölcsisek mellett óvodás- és iskoláskorú gyerekekről is gondoskodniuk kell.

A Mosonmagyaróvári kistérségben Rajkán és Jánossomorján működött eddig önálló bölcsőde. A mosonszolnoki önkormányzat önerőből épít saját intézményt a legkisebbeknek, a munkálatok javában folynak. Hegyeshalomban és Halásziban nemrég az óvodák bővültek bölcsődei szárnnyal.

Olvasóink írták

 • 3. coment 2010. november 11. 23:53
  „,,Az intézményvezető közölte, tervezik, hogy az új működési engedélyben a jelenlegi tizenkét férőhelyes csoportokat tizennégyre emeljék."

  Azt is tervezik, hogy a gondozónők 70 ezer forintos fizetését ennek a túlmunkának az arányában megemelik?
  Amúgy a mosonmagyaróvári bölcsődékben (is) , a jelenlegi megengedett 12 gyermek helyett sok helyen 18-20 gyermek van 2 gondozónőre. Az én gyermekem is most jár bölibe és minden tiszteletem az ott dolgozó gondozónőké.”
 • 2. kocka68 2010. november 11. 18:33
  „Gratulálok Hoffmann Attilánénak! Valóban nem mindennapi, amit ő személyes közreműködésével elért, és köszönet a városnak is.”
 • 1. KoPi 2010. november 11. 14:27
  „Nagyszerű dolog, sok szép magyar gyermekre van szüksége a nemzetnek és ehhez Mosonmagyaróvár is hozzájárul. Hajrá Magyarország!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségnap Jánossomorján

A Balassi Bálint Művelődési Házban szombaton családi egészségnapot szerveznek fiataloknak,… Tovább olvasom