Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Nyárra zárták be a fedett uszodát

Tavaly júniusban adták át Jánossomorján azt a fedett uszodát, mely most, egy év elteltével, éppen a legjövedelmezőbb nyári hónapokra bezárta kapuit. Az önkormányzat visszaveszi a bérlőtől az üzemeltetés jogát, mivel egyiküknek sem volt eddig kifizetődő a működtetés.
A jánossomorjai sportuszodát a tavalyi műszaki átadást követően az önkormányzat működtette. A képviselő-testület a próbaüzem után úgy határozott, hogy a létesítmény üzemeltetési jogát ellenérték fejében átadja, pályázatot ír ki elnyerésére. A projektek elbírálása után végül egy mosonmagyaróvári kft. kapta meg a jogot határozatlan időre, azzal a kitétellel, hogy hat hónap elteltével megvizsgálják az eltelt időszak tapasztalatait.

Nemrégiben az önkormányzat úgy döntött, felmondja a bérleti szerződést a kft.-vel, és maga üzemelteti tovább az uszodát. Az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottsága megállapította, hogy az eddigi működtetés sem az önkormányzatnak, sem a bérlőnek nem volt gazdaságos. Konkrét számokról a jegyző nem akart beszélni, mivel az „az önkormányzat anyagi helyzetét érinti". Nyárra ráadásul most bezárt az uszoda.

A jegyző szerint nem anyagi okok állnak a működtetés felfüggeszté- sének hátterében.
Kérdésünkre, hogy miért szüneteltetik éppen a nyári időszakban az uszoda működését, hisz a legtöbb bevételt most produkálhatná a létesítmény, Póczáné dr. Kovács Zsuzsanna, Jánossomorja jegyzője elmondta: évente kétszer kötelező vizet cserélni a medencében, s ez idén éppen júliusra esik. Ezenkívül az uszodát fertőtleníteni kell, s a gépek karbantartására is szükség van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók kellenek a Szigetközre

A Szigetközi és Mosoni-Duna rehabilitációjára már csak két napig lehet benyújtani az igényeket. Erre… Tovább olvasom