Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Nyárra megújul a városháza

Jánossomorja - Az év elején kezdődött és várhatóan június végére készül el a városháza felújítása. A közel kilencvenmillió forintos beruházás munkálatait egy helyi vállalkozó végzi.
Ötvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Jánossomorja az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának keretében, amit az önkormányzat közel negyvenmillió forinttal egészít ki a polgármesteri hivatal korszerűsítésére. A munkálatok elvégzésére kiírt pályázaton egy helyi cég nyert, így januárban már elkezdték a város egyik legrégibb épületének a felújítását. Várhatóan júniusra már korszerű intézmény fogadja az ügyfeleket.

– Az ügyfélbarát önkormányzati munka színvonalát növelnénk a külső és belső korszerűsítéssel, a nyílászárók cseréjétől az épületgépészet felújításáig. A százéves vezetékek is megértek már a cserére – tájékoztatta a Kisalföldet Kurunczi Károly polgármester, aki elmondta: lehetőség nyílik a hivatal terjeszkedésére is, ugyanis az épület bal oldalán álló önkormányzati ingatlan egy része felszabadult. Az egykori szolgálati lakások helyére leköltözne a pénztár, a pénzügyi osztály és az ügyfeleknek egy várótermet is kialakítanak vizesblokkal együtt. A korszerűsített épületben komoly hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre, ugyanis két liftet is beépítenek és akadálymentesített illemhelyet alakítanak ki.

A munkálatok során igyekeznek megoldani a hivatal zökkenőmentes működését.

Jelenleg a szociális és adóügyeket a házasságkötő teremben intézhetik az ügyfelek.

A gazdasági válság ellenére 2009 Jánossomorján a komoly beruházások éve lehet: a hivatal felújítása mellett többek közt májusra várható az ivóvízbázis kiváltására beadott pályázat elbírálása. Útfelújításra idén 30 millió forintot fordít a kisváros.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb tűz, de több műszaki mentés

Mosonmagyaróvár - Összességében tíz százalékkal kevesebbszer riasztották a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom