Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Nyáron is együtt a tanodások Mosonmagyaróváron

Nyáron sem szünetel a mosonmagyaróvári Tanoda, mely január óta az iskolai tanulmányi munkában lemaradt hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű diákokat segíti a felzárkózásban.

Segítenek a leckében, megvédenek, fejlesztenek minket, és sokat focizhatunk – a diákok néhány érve a mosonmagyaróvári Tanoda mellett. A nyári szünetben látogattunk el a Családok Átmeneti Otthonában az év eleje óta üzemelő intézménybe, mely harminc általános és középiskolás felzárkóztatását vállalta.

– Januártól a tanév végéig délután 2 és 6 óra között fogadtuk a gyermekeket. Ők most a vakáció idején délelőtt 9 és délután 4 óra között tartózkodnak itt. Az iskolai tanulmányi munkában lemaradt hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű diákok nyáron különféle táborokban, szabadidős tevékenységekben vehetnek részt.

Táboroznak, sokat mozognak és kézműveskednek is a tanodások nyáron.
Táboroznak, sokat mozognak és kézműveskednek is a tanodások nyáron.


A szülők itt biztonságban tudhatják őket – magyarázza Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnöke. A civil szervezet október végéig tartó programjához uniós támogatást kapott. Tíztagú nevelői testület segíti a munkát, a tanulmányi időszakban a gyermekek uzsonnát, a vakációban ebédet kapnak.

Az egyesületi elnök az eddigi eredményekről is beszámolt.

– Január elején végezték el a pedagógusok a bemeneti felmérést, melyet június közepén szakember értékelt ki újból. A gyermekek 90 százalékánál javulás tapasztalható, sok tantárgyból javítaniuk is sikerült. A szövegértéstől a számolásig, a mozgás és az illemtan terén is sokat fejlődtek – mutat rá Nagy Sándor.

Ottjártunkkor a hét éppen a táncról és mozgásról szólt. A HUNGARockY Egyesület, Stieber Csaba és Varga Eszter jóvoltából egy koreográfiát is tanultak, amit pénteken szüleiknek is bemutattak. A vakáció idején számos helyi egyesület kapcsolódik be a Tanoda munkájába. Kerékpártúra mellett a kalandparkba és a Futurába is ellátogatnak. Az elmúlt fél év alatt közösség alakult itt ki: a gyermekek kötődnek a tanáraikhoz, akik nemcsak pedagógusként, emberként is közelítenek hozzájuk.

A mosonmagyaróvári tanoda vezetője reméli, hogy október végén nem ér véget a program, és a következő év januárjáig (amikortól újabb pályázati forrást szerezhetnek) a város támogatni tudja ezt a hasznos kezdeményezést. 
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Mosonmagyaróváron

Mutatjuk a Mosonmagyaróvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya aktuális állásajánlatait. Tovább olvasom