Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Nyári napközis felügyelet diákoknak

Hamarosan kezdődik a vakáció: s egyre több szülőnek okoz gondot gyermekeinek biztonságos elhelyezése napközben a szünet alatt. Idén a gyermekjóléti szolgálat hét héten keresztül várja a diákokat napközis táboraiba, de körképünkben a környékbeli településekre is kitekintünk.
– Tavaly még hathetes turnusban szerveztünk napközis táborokat, de a nagy igényre való tekintettel ezt egy újabb héttel bővítettük, így június 28-tól augusztus 12-ig várjuk a jelentkezőket. Ugyanis egyre több szülő vállal munkát, és ez idő alatt kevésbé biztosított a gyermekek felügyelete. Éppen ezért a fő célunk a gyermekek felügyeletének megoldása, persze gazdag programokról is gondoskodunk – állítja Pinkéné Bodnár Zsuzsa, a gyermekjóléti szolgálat vezetője, aki szerint azt szeretnék elkerülni, hogy a gyermek otthon bezárva maradjon vagy éppen csellengjen.

– Az önkormányzat támogatásával igyekszünk kedvezményes áron kínálni a napközis tábort, de még így is ötszáz forinttal meg kellett emelnünk a tavalyi hatezer-ötszáz forintos díjat – magyarázta a szolgálatvezető.

A nyári napközis táborban turnusonként negyven gyermeket tudnak fogadni. Pinkéné szerint a kedvező ár és programjai miatt népszerű a tábor, éppen ezért célszerű időben jelentkezni a gyermekjóléti szolgálatnál. A művelődési házba hétfőtől péntekig reggel 8-tól várják a diákokat, akiknek az ellátása délután 4-ig biztosított. Idén minden hét egy-egy témakör köré szerveződik. Továbbá a Flesch Károly Kulturális Központ és a Fehér Ló Közösségi Ház is készül nyári táborokkal, ahol a gyerekek a rajzon keresztül a táncig, kézműveskedésig sok mindent gyakorolhatnak.

– A kedvelt, bevált programok mellett idén újakat is szervezünk, mint a musical-tánc vagy az angol ovistábor. A díjak aszerint is változnak, hogy félnapos vagy egész napos a program, hogy étkezéssel kérik-e. Így az árak háromezer forint és tizenháromezer forint között mozognak – tudtuk meg Csonkáné Sörös Katalin művelődésszervezőtől.

Lébényben idén is megszervezik az Itt a nyár! napközis tábort. A felvétel tavaly készült.
Lébényben idén is megszervezik az "Itt a nyár!" napközis tábort. A felvétel tavaly készült.


Többféle tematikájú tábor közül választhatnak a lébényi gyerekek is. Lesz foci-, természetbarát-, olvasótábor is többek közt.

– Az „Itt a nyár!" kézműves napközis tábort hetedik éve szervezzük meg, ennek ára az önkormányzat támogatásával csak hatezer forint, és díjat sem kellett emelnünk. Ez lehetővé teszi, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is tartalmasan tudjanak kikapcsolódni. A többi helyi tábor díján is érezhető szerintem, hogy ott áll az önkormányzat mögötte – hangsúlyozza Molnár-Kovács Ildikó helyi művelődésszervező. A lébényi önkormányzat pályázott a nyári szociális étkeztetésre is.

– Tizenhét hátrányos helyzetű gyermek részére biztosít ingyenes étkeztetést az önkormányzat a nyári szünet ideje alatt. Az idei pályázatban vállaltuk a szabadidős program megszervezését is részükre – tette hozzá a lébényi művelődésszervező.

A honfoglalás jegyében zajlik az idei nyári napközis és alkotótábor július 18-tól július 22-ig Glázer-Kozma Edit szervezésében Jánossomorján. Ott ebéddel és uzsonnával tizenötezer forint a tábor díja.

Olvasóink írták

  • 2. kovpal 2011. június 16. 23:19
    „egyetértek Szalonka.”
  • 1. Szalonka 2011. június 16. 01:04
    „Nálunk a lakóparkból és a családból is ide mennek a gyerekek:
    http://www.mozgashaz.hu/
    Sok tábor ajánlatát átböngésztük, ez tűnik a legjobbnak. Sok lehetőségből választhattunk, az árak kedvezőek, a szerevők szimpatikusak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz egy jánossomorjai élelmiszerüzletben

A jánossomorjai önkéntes tűzoltók is segítettek a lángok megfékezésében hétfő hajnalban. Tovább olvasom