Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

Nyári napközi helyett tábor

Hogy kevesebb gyermek legyen otthon felügyelet nélkül a vakációban, tizenkettedszer szervez nyári napközis tábort a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ.
A korábbi évekhez hasonlóan a Kistérségi Gyermekjóléti Szolgálat idén is meghirdette nyári napközis táborát a vakáció hét hetében a mosonmagyaróvári iskolásoknak. Ez a városban a legolcsóbb tábor, melyre a szülők bejelenthetik gyermeküket. Pinkéné Bodnár Zsuzsa, a gyermekjóléti szolgálat vezetője szerint egyre nagyobb az igény erre a nyári szolgáltatásra.

– A héthetes nyári táborunk az iskolai nyári napközit hivatott pótolni. A részvételben előnyt élveznek azok a diákok, akiknek a szülei dolgoznak és felügyeletük emiatt nem biztosított. Sajnos még így is nagyon sok gyermek marad felügyelet nélkül a szünidő folyamán. Éppen ezért korábban már a helyi önkormányzatnál, illetve tavaly év végén a helyi tankerületnél kezdeményeztük az iskolai nyári napközi megszervezését. Sajnos nem sikerült ezt elérnünk.

Jelentkező gyermekeink zöme nem az élményszerzés, hanem a megnyugtató elhelyezés miatt vesz részt a táborban. Ugyanakkor több családnál gondot jelent a még viszonylag kedvező részvételi díj befizetése is. Főként, ha több gyermeket szeretnének huzamosabb ideig táboroztatni – hangsúlyozta a gyermekjóléti szolgálat vezetője.

A korábbi években is több száz gyermek táboroztatását vállalták a szolgálat munkatársai.
A korábbi években is több száz gyermek táboroztatását vállalták a szolgálat munkatársai.


A napközis tábor június 30-tól indul és augusztus 15-ig tart. A diákokat reggel 8 órától délután 4 óráig fogadják, heti turnusokban. A program központi helye ugyan a Flesch-központ, ám a résztvevők számos további helyszínre is ellátogatnak. A gyermekjóléti szolgálat munkatársai mellett pedagógusok gondoskodnak róluk. Hetente tematikusan változik, hogy milyen tevékenységbe kapcsolódhatnak be. Kirándulás és túrázás, fürdőzés, tűzoltómúzeum megtekintése, kalandpark is szerepel a programok között. Lesznek kézműves-foglalkozások, dramatikus játékok, ősi mesterségekkel ismerkedés, sportjátékok, bábok készítése, mozgásos-zenés-táncos foglalkozások, énektanulás és hasonló jó szórakozást ígérő programok.

A szolgálatvezető szerint hetente negyven gyermeket tudnak táboroztatni. Lehetőség van a részvételi díj (7500 forint) csökkentését vagy az ingyenességet kérni.

Turnusok


1. hét: június 30–július 4. 2. hét: július 7–11. 3. hét: július 14–18. 4. hét: július 21–25. 5. hét: július 28–augusztus 1. 6. hét: augusztus 4–8. 7. hét: augusztus 11–15.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A figyelmetlenség, no meg a biciklisek

Az év elejéhez képest az elmúlt időszakban csökkent a balesetek száma a Mosonmagyaróvár környéki utakon, még így is jóval több baj történt, mint tavaly ilyenkor. Tovább olvasom