Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Nyári munka diákoknak - Egyre népszerűbb a Mobilitás

A Mobilitás Iskolaszövetkezet 2010-es alakulása óta várja egyre bővülő munkalehetőségekkel a dolgozni vágyó diákokat.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Mosonmagyaróváron a Nyugat-magyarországi Mobilitás Iskolaszövetkezet. Egyre több reklámfelületen találkozhatunk munkalehetőségeikkel, hallhatunk róluk pozitív visszajelzéseket az általuk közvetített diákoktól. Az alapításról, a szövetkezetről és a munkalehetőségekről Teschner Gergellyel, az iskolaszövetkezet elnökével beszélgettünk.

-Mit kell tudni a Nyugat-magyarországi Mobilitás Iskolaszövetkezetről?
-Iskolaszövetkezetünket 2010 áprilisában alapítottuk a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar lelkes hallgatóival és a dékáni vezetéssel közösen. Elsődleges célunk az volt, hogy a mosonmagyaróvári hallgatóknak munkalehetőséget, és ezáltal egy kis zsebpénzt biztosítsunk mindennapi életük megkönnyítéséhez. Másrészt pedig egyre nagyobb a szakadék a felsőoktatásban végző hallgatók szaktudása, és a munkaerőpiaci igények között. Úgy éreztük, hogy ezzel a rendszerrel a nálunk dolgozó diákokat közelebb tudjuk hozni leendő munkáltatóihoz, illetve értékes szakmai tapasztalatokat szerezhet partnercégeinknél munkavégzés közben. Nyáron aztán egyre több középiskolás diák jött el hozzánk, hogy munkalehetőség után érdeklődjön. Ekkor kellett belátnunk, hogy nem elég, ha hallgatóinknak biztosítunk munkát, mert itt van egy egész városnyi diákság, akik lehetőség hiányában nem tudnak nyáron dolgozni. Ekkor kezdtünk el komolyabban foglalkozni a Mobilitással.

-Mi történt ezután?
-Nyáron közel 30-40 diáknak tudtunk munkát biztosítani, azonban az idénymunkáknak szeptembertől vége lett, el kezdtünk olyan partnereket keresni, akik egész éven át tudnak munkát biztosítani a nálunk jelentkező diákoknak. Emellett pedig sikerült beindítanunk a Karral és az Agrofil SZMI Kft-vel közösen az Agrofil Akadémiát. Az akadémia keretén belül a Kar hallgatói versenyképes szaktudást szerezhetnek az Agrofil Kft szakembereitől, illetve partnereitől. Azok a hallgatók, akik az akadémia fél éves kurzusát elvégzik, munkát vállalhatnak a cégnél, hogy a tanultakat a gyakorlatban hasznosítsák. Ez az első olyan jellegű képzés, ahol egy külsős cég, egy iskolaszövetkezet, és egy egyetemi kar együttműködéséből a hallgatók számára ilyen fontos és hasznos dolog születik.


-Úgy látom, hogy nálatok a diákok nem csak munkaeszközök, hanem valóban igyekeztek foglalkozni velük.
-Alakulásunkkor nagyon fontosnak tartottuk, hogy nem szabad elmozdulnunk egy olyan irányban, mint a nagy iskolaszövetkezeteknek, akik a diákot már csak termelőként kezelik. Mi igyekszünk minél inkább személyes jó kapcsolatra törekedni a diákokkal, illetve támogatni őket, amennyire csak lehetőségünk engedi. Csak pár példát említenék: A hallgatóink által alakított Sturm Gazdász 1818 kispályás focicsapatot támogatjuk, a Balektábort, Mosonmagyaróvári Hallgatói Napokat, a Karunk különböző rendezvényeinkre szoktunk felajánlásokat tenni, és még sorolhatnám. Rendkívül fontosnak tartjuk munkatársaimmal, hogy a diákok érezzék azt, hogy a Mobilitás Iskolaszövetkezet fontos része az életüknek, és hogy számíthatnak segítségünkre bármivel kapcsolatban.

-Mire lehet számítani a nyáron? Milyen munkalehetőségekre lesznek nálatok, illetve akik most jelentkeznek még találnak munkát nálatok?
-Azok a diákok, akik nyáron dolgozni szeretnének, nálunk biztos, hogy találnak munkát. Az autóipari összeszereléstől a vendéglátáson át egészen a mezőgazdáságig számtalan lehetőség közül választhatnak az érdeklődök. Hozzánk egész nyáron érdemes bejönnie annak, aki dolgozni szeretne. Valószínűleg bármikor tudunk munkát ajánlani, de a javaslatom az, hogy már most jelentkezzen az, aki biztosra akar menni, hiszen most még van miből válogatni.

Ha felkeltettük érdeklődésed, írd meg nekünk neved, korod, lakhelyed és telefonszámod az alábbi e-mail címre, és mi tájékoztatunk aktuális munkalehetőségeinkről:

munka@nymemobilitas.hu


Olvasóink írták

 • 4. INVEKTUS 2011. május 23. 23:59
  „Pannon Worknél te atya uristen”
 • 3. szasza6666 2011. május 21. 20:01
  „Én nagyon jó dolognak találom, hogy a diákok már egyetem vagy akár középiskola alatt megismerhetik a munka világát. Így testközelből megtanulhatják a pénz valódi értékét, hisz amíg apu vagy anyu finanszírozza a pénteki és szombati bulizásokat meg a 1000-1500 Ft-os koktélokat, addig nincs értéke sem a pénznek, sem pedig a munkának. Viszont ha a bőrükön érzik, hogy egy diszkó belépőért kb. 2 órát kell dolgozni az már mindjárt más megközelítést jelent.
  Remélem még sok ilyen lehetőség van a mai fiatalság számára, és bízom benne, hogy az Iskolaszövetkezet vezetősége még sokáig lehetőséget biztosít az értelmes munkavégzésre”
 • 2. joker83 2011. május 21. 20:00
  „Szerintem mindenhol vannak jó ér rossz "arcok", viszont a Mobilitásos srácok tényleg nagyon korrektek.”
 • 1. Hori 2011. május 21. 15:17
  „Én hétfőn tuti megkeresem őket!!!!
  Végre nem kell a Pannon Worknél dolgoznom! Ez a srác tuti jobb arca mint .... Timi! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerektűzoltók versenye Rajkán: lipóti és jánossomorjai siker - fotók, videó

Rajkán rendezték pénteken a Mosonmagyaróvár környéki önkéntes tűzoltó egyesületek gyermekkorú csapatai számára az éves tűzoltó versenyt. Tovább olvasom