Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Nyári Fesztivál: Koncertek, kiállítások és szabadidőpark

Mosonmagyaróvár - Minden korosztály megtalálhatja az ízlésének megfelelőt az idei Nyári Fesztiválon – ezt ígérik a rendezvény szervezői, akik a napokban sajtótájékoztatón ismertették a programot.
Kiállítások, neves előadóművészek – többek közt Szekeres Adrienn, Márk, a Republic, Koós János és Dékány Sarolta, helyi csoportok, együttesek koncertjei, színházi előadások – mellett augusztus 19–24. között a Nyári Fesztivál keretében Mosonmagyaróvár legnagyobb szabadidőparkja is várja az érdeklődőket.

– A fesztivált 15. alkalommal szervezi meg a Flesch Károly Kulturális Központ, melynek vezetésében és szervezeti formájában is változások történtek az utóbbi időben – hangsúlyozta Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere, aki hozzátette: a rendezvény színes programkínálatában minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót, emellett az idei fesztivál előnyeként említette, hogy a neves előadóművészek mellett a város és a környék különféle csoportjai, együttesei is bemutatkozási lehetőséget kapnak itt.

Az újdonságokat Csiszár Péter, a művelődési ház új igazgatója részletezte: a programoknak elsősorban a Flesch Károly Kulturális Központ és környéke ad otthont, de a Fehér Ló Közösségi Ház is „kiveszi" a részét ebből. Létrejön továbbá a város legnagyobb szabadidőparkja: a legkisebbeknek ugrálóvárral, homokozóval, játékparkkal kedveskednek, de lesz körhinta is, az idősebbek röplabdázhatnak, focizhatnak, és más sportágakat is kipróbálhatnak ingyenesen. A másik jelentős változtatás, hogy a programokat egy-egy tematika köré csoportosították. A rendezvény első napján, kedden a helyi zenekarok szórakoztatnak, augusztus 20-a a reneszánsz és a népművészet jegyében fog telni, 21-e a Republic együttesé. Szombaton a tánckedvelőknek kedveznek, a vasárnap a generációké.

A Vujicsics együttes augusztus 21-én este 9 órától koncertezik a kulturális központ parkolójában.
A Vujicsics együttes augusztus 21-én este 9 órától koncertezik a kulturális központ parkolójában.

A kulturális központ színháztermében augusztus 19-én, kedden este 7 órától a veszprémi Pannon Várszínház Fenyő Miklós–Novai Gábor Hotel Menthol című darabját mutatja be. A Hókirálynő Meseszínpad Mátyás király tréfái című zenés színházi mesejátékával szerepel augusztus 20-án, szerdán délután 5 órától. A fent említett két előadásra már elővételben válthatók jegyek a kulturális központ jegyirodájában. A további programokra visszatérünk.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Okoskodó 2008. augusztus 20. 12:39
  „Bocsi de a képaláíráson 21-én szerepel a program, valóságban pedig 20-án lesz!
  Ez senkinek sem tűnt fel?
  Nem kellene helyesbíteni Kedves Réka?”
 • 24. zenelady12 2008. augusztus 12. 13:38
  „Na, akkor jó. Sosem szídtam a Lajost. De hadd csinálja a Peti is. És nem mondtam egy szóval sem, hogy más nem dolgozott. Sőt! Csakhogy szídva is mindig a Péter van, ezért írtam róla, hogy ő is mozdította a kezeit. Na, ennyi. Lezártam.Nem az én dolgom, hogy megváltoztassam a világot. Nem is akarom. Kitartás...”
 • 23. dinó 2008. augusztus 12. 12:26
  „Kedves zenelady...nem csak ő az egyetlen ember aki foglalkozott -ik a művivel !!!!!!!mármint a peti:)....és nem csak 1 évben 1x kell a müviben programokat szervezni!!!...Emlékszem mikor emberek százai özönlöttek minden hétvégén......sőt hétköznap is....
  Ja és programok csökkenése nem a lajoson múlt hanem a városvezetésen.....ennyi”
 • 22. zenelady12 2008. augusztus 12. 10:54
  „Hát, kedves dino, aki engem már egyszer elküldtél a sunyiba, mert vélemény nyilvánítottam (emlékezz, a gyerekemmel foglalkozzak, ne veletek!!!)... Szóval, kell a fesztivál, mert azt kötelessége az új vezetőnek megcsinálni. Össze is szedték rá a pénzt, nem kevesen dolgoztak rajta. De a műv.házat is fel kell újítani, mert ezzel is csak ő kezdett el komolyabban foglalkozni. De lehet azt is, hogy legyen műv.ház, csak programok ne. Egyébént pancsernek: nyiván az lenne az ideális, hogy mint ahogy az autohof, egy jól kieső helyen működjenek az ilyen rendezvények. De azok nincsenek a város tulajdonában. A Voluta viszonylag távol van. Az is hangos volt. Elég nehéz mindenkinek a kedvére tenni. Le lehet állítani, lehet csupa kiállításokat szervezni, meg színháztermi előadásokat, csak meglehetősen kevesek igényét elgítenék ki ezzel. Szerintem Cs.P. is örülne, ha jobbak lennének a lehetőségei. De ezt kapta. Ő is dolgozott a házban a takarításkor rendesen, és már egy nagyon szép látvány mondjuk a mosdó-wc helyiség. Szükség volt arra is, hogy ez rendbe legyen téve. De mindenkinek nem lehet kedvére tenni tényleg.
  Én mint ahogy már sokszor említettem, laktam ott évekig egyébként. De szerintem nem elviselhetetlen a zaj. De lehet, hogy csak más-más a tűrőképességünk. Nekem ez még belefér. Ja, és 5-re járok dolgozni!:)”
 • 21. pan.cser 2008. augusztus 12. 10:48
  „Nem attól függ a város fejlődése ki a Művi igazgatója, sőt megkockáztatom, hogy egyáltalán létezik Művi. Rettenetesen sok pénzt zabál fel ez is, meg sokféle más közpénzből finanszírozott rendezvény. Magánpénzből egészen jó rendezvények alakultak, sőt a legjobbak ott vannak.”
 • 20. dinó 2008. augusztus 12. 10:01
  „Nyári Fesztivál az kell:)))....Mosonvármegyében meg kunyizik az új igazgato a felajánlásokért amiből szebbé tehetné a Műv házat!?:)))))...Vicccc”
 • 19. városközponti 2008. augusztus 11. 18:52
  „Kedves menya, javasolhatná akkor a városvezetésnek, hogy a kihalt Magyar utcára szervezzék a fesztivált,”
 • 18. pan.cser 2008. augusztus 11. 10:18
  „Kedves "menya"!Ez a város nem lapos és nem szerencsétlen. Élet is van, szórakozási lehetőség is. Te híján vagy az ismereteknek, nem kell sokáig menni az ország belseje felé és jönnek a sokkal szerencsétlenebb városok, Mosonmagyaróvár viszont virágzik, fejlődik. Hajrá Mosonmagyaróvár! A zajprobléma a legkevesebb, örüljünk az új városrészeknek a viszonylag jómódú lakosságnak. Itt csak annak nincs munkája aki nem is akar dolgozni. Az is szerencse, hogy a környezet alakítja a várost és nem a betokosodott múltbéli elit, igaz ezek még rendszeres szereplői és pénzköltői a városnak, de a város dinamikus fejlődése nem rajtuk múlt és múlik! Hajrá Mosonmagyaróvár!”
 • 17. menya 2008. augusztus 10. 21:12
  „inkább örüljenek h van valami program ebbe a szerencsétlen lapos városba. tök jó látvány h nyár közepén egy kedd délután kihalt a magyar utca. legalább lesz valami élet is”
 • 16. pan.cser 2008. augusztus 10. 18:28
  „Kedves "zenelady12"! Szót nem ejtettem arról, hogy ne legyenek rendezvények! Nem is fogok, legyenek. Ott tartunk, hogy vannak a városnak egyes részei, ahol ahelyett, hogy örülnének a nyárnak és az ünnepeknek, rettegnek tőle, például az városközpontiak az ünnepi éjszakáktól. Nincsen joga törvényesen senkinek sem mások éjszakai nyugalmát megzavarni. Most pedig megint ez fog történni. Ebből azt hiszem kezd elege lenni a többségnek. Állj! Javaslom tömegesen tiltakozzanak az illetékeseknél, hadd vegyék már észre magukat! Föl is lehet jelenteni a rendezőket, lehet hívni mérésre embereket például Győrből, hivatalosan dokumentálva a szervezők nem ússzák meg.”
 • 15. városközponti 2008. augusztus 10. 17:43
  „Könnyen beszél aki nem ott lakik, de tudjátok a városközpontba nem a milliomosok laknak, akik egész nap aludhatnak, hanem itt dolgozó emberek is élnek és ha jól tudom már a hét közepén kezdődik ez a rendezvény amikor másnap dolgozni kell menni és kiváncsi lennék arra, hogy aki pl. szombaton is 6-ra megy munkába, az éjjel 1-től hogy piheni ki magát??? Azért meg nem fogok szabit kivenni, mert nyári fesztivál van a szomszédba.”
 • 14. zenelady12 2008. augusztus 10. 08:43
  „Mondtam, hogy ott laktam. Ráadásul most egész éjjel éppen az akácos utat és a fajtáit hallgattam, mert lagzi volt a környéken. És nem verem ki a hepajt. A szilveszteri durrogatást is túléltük az akkor még egy éves kislányommal, sőt, ezer másikat is, mert ma már mindenért tüzijátékot csinálnak... egyszer-egyszer mindent ki lehet bírni. Szerintem erre a városra egyébként egyáltalán nem jellemző a hatalmas csinnadratta. Sajnos a kulturális központ a városközpontban van. Ez van. Egyébként szerintem vannak azok, akik direkt figyelik, mibe lehet belekötni, és azoknak sokkal hangosabb a zene, és van a többi, aki mint én, időnként elviseli a hangzavart. Az a furcsa, hogy a mosoniak a mosoniak rendezvényein valahogy nem reklamálnak ennyit. Örülnek, hogy történik valami. Abszolute kekeckedés. Ha meg már végképp úgy érzi, hogy még egy ilyen, és a sírba viszi, akkor tegyen javaslatokat. De nehogy azt várja, hogy a nagy koncertek délután három órakor legyenek! Meg nehogy azt mondja, nem kellenek a városnak ilyen rendezvények, mert akkor meg negyvenen esnének magának éppen emiatt...”
 • 13. pan.cser 2008. augusztus 08. 22:23
  „Nem kell mentegetőzni! Van törvény erre a dologra, tessék betartani. Ha a demokráciára hagyatkozunk akkor is, a többség az többség. Sajnos itt nálunk még úgy működnek a dolgok,légy erőszakos, szerezz havarokat a polgármesteri hivatalban és lehet a decibeleket 100-al járatni. Nem a törvénytelen elviselésére kell buzdítani, hanem törvénytiszteletre. Bizony, bizony mert odamegyek az ablakod alá egyszer-kétszer kedves "zenelady12" gondolataid szellemében természetesen, két cigánnyal meg Az "Akácos úttal"! Nem valószínű, hogy az ízlésed szerint van a nóta, de annál jobb hiszen a Móra ltp-en sem éppen azt kell hallgatniuk amit szeretnek éjjel egyig!”
 • 12. zenelady12 2008. augusztus 08. 20:34
  „Nem szokott egyik koncert sem hajnalig tartani. Általában egy óra körül vége van. Hétvégén. Egy csomó esetben olyankor még tévéznek az emberek, de legalábbis egy-két órával fekszenek maximum korábban. Ráadásul ez hétvégén van. Ha éves szinten 2-3 alkalommal hajnali egykor tud elaludni az ember, simán kiheveri, DE itt ráadásul jó esetben másnap akár délig is aludhat, mert vasárnap lesz a másnap. Jó, nyilván lesznek más napokon is programok. A nyári fesztivál az ilyen. De kezdődik a parttalan vita most előröl, mint ahogy a nagyon jól sikerül Volutánál... Ott is csak a hanggal volt gond, de az olyan borzasztó volt...!!! Igaz? Én laktam ott, a szemben lévő lépcsőházak egyikében. A valamelyik szomszéd kutyája, amelyik minden hajnalban rázendített, százszor idegesítőbb volt, mint évente néhány alkalommal egy-egy ilyen buli.”
 • 11. pan.cser 2008. augusztus 08. 18:50
  „"hangadónak"!A hangméréshez nem sokat értek, ez egy komoly tudomány. az emberi fül bizonyos frekvencia tartományt érzékel, a kutya például köztudottan azt is hallja amit mi nem. A műszereket úgy állítják be, hogy az nagyjából megfeleljen az emberi fül szubjetív megítélésének. Egy csendes szobában egy normál beszélgetés 45 decibel. 35-nél viszont alvási problámák kezdődnek. A zaj pszihés és testi problémáket okoz, olyannyira, hogy a tartós zajterhelés akár 8-10 évvel rövidítheti meg az ember életét. Ami most van, az esetenként barbár egészségrongálás. Ilyennek veszem a Művi melletti éjszakai koncertet. Ez semmiképpen nem helyeselhető, ezrek nyugtalan éjszakája és fáradt nappala a következménye. Szóval tenni kell valamit, mert az egészségnél és a nyugodt éjszakánál semmi nem fontosabb. A problémát a bulizni vágyóknak kell megoldani, nem azoknak aki a világ legtermészzetesebb dolgát akarják művelni, történetesen az éjszakai alvást!”
 • 10. hangadó 2008. augusztus 08. 14:06
  „szeretném ha elmondaná hogy Ön szerint kedves pancser a 40 db hangerő mihez hasonlítható. hozzon példát mert szerintem nincs igazán tistában a decibelskálával...”
 • 9. Road 2008. augusztus 08. 12:44
  „8!
  -Neked melyik időpont lenne megfelelő?
  -TE szervezd meg a fellépőket ugyan erre az időpontra! (A fellépők sem érnek rá mindég)
  -Azt a műszert ki kezelné? (vizsgaköteles)
  -Milyen szigetelést alkalmaznál a zene hangerejének és a tömeg morajlásának csökkentésére? Továbbá ennek a költségét miből fedeznéd?”
 • 8. pan.cser 2008. augusztus 07. 23:50
  „Mikor alkotják meg végre Óváron a csendrendeletet? Ha valaki mulatni akar, le van sz*rva a többi, ha nem akar akkor is, ha nem tud mert haldoklik, akkor is. Kulturáltabb helyeken, nem a rendezvényeket tiltják be emiatt, hanem szigetelnek, vagy időpontot változtatnak. Nálunk ez tabu, senki nem mer érvényt szerezni a 40 decibeles határnak éjjel. JAVASLOM SZERVEZZÜNK GYŰJTÉST A MŰSZERRE A RENDŐRSÉGNEK, ÖSSZEDOBJUK A PÉNZT!”
 • 7. Road 2008. augusztus 07. 17:06
  „6!
  Azért itt kell megrendezni, mert a szervezést és a kivitelezést a FKKK biztosítja. Strukturálisan itt minden adott hozzá. Ha megnézed, hogy a programok mettől-meddíg tartanak, akkor rájössz, hogy tudsz majd pihenni is. Biztos, hogy lesznek apróbb kellemetlenségek az itt lakók szemében, de ezeknek a lehetősége a minimálisra lett csökkentve.”
 • 6. renato 2008. augusztus 07. 16:15
  „Én is várom, legalább lesz hangzavar a városközpontba és nem lehet majd aludni. Nemtudom, hogy ezt miért pont a panelok szomszédságába kell megrendezni.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autót és motort loptak

Jánossomorja - Nem volt nehéz dolga annak az autótolvajnak, aki egy Suzukit lovasított meg a minap… Tovább olvasom