Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Nyárbúcsúztató és projektnyitány Mosonmagyaróváron

A Mosoni Polgári Kör hagyományos nyárbúcsúztató rendezvényén jelképesen átadták a mosoni városrész rehabilitációjára elnyert összeget.

A szombati nyárbúcsúztató egész napos programjaira a hűvös, esős idő ellenére is sokan ellátogattak, délelőtt bográcsozás, délután pedig számos helyi fellépő várta a közönséget. A Kühne Fúvószenekar mellett a Fehér Ló Közösségi Ház csoportjainak bemutatói, a Mosoni Nyugdíjas Klub, az UGS underground együttes, a Hanság Big Band lépett színpadra, végül a Flört együttes slágereire rophatta a közönség. A hagyományos hajósfelvonulás, tűzijáték és a látványos boszorkányégetés sem maradt ki este a programok sorából. A rendezvényen Novákné Fazekas Erika a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében átadta a mosoni városrész rehabilitációjára elnyert, több mint 500 millió forintos szimbolikus csekket.
Szabó Miklós polgármester kifejtette: a fejlesztés hosszú távon Moson gazdasági fellendülését szolgálja, segítségével megnő majd a városrész iránti érdeklődés és elkezdődik egy társadalmi rehabilitáció is.

A nyárbúcsúztatón Szabó Miklós polgármester jelképesen átvette a pályázati támogatásról szóló csekket.
A nyárbúcsúztatón Szabó Miklós polgármester jelképesen átvette a pályázati támogatásról szóló csekket.

A Mosoni Városközpont Funkcióbővítő Rehabilitációjának projektmenedzsere, Bella Sándor a színpad mellett felállított rendezvénysátorban elmondta: a 2007-ben kiírt pályázaton a város 70 százalékos támogatást nyert el, önerőből pedig a további 200 milliós költséget finanszírozza. A rehabilitáció a következő helyszíneket érinti majd: mosoni piac, Erzsébet tér és Kápolna tér, Fehér Ló Közösségi Ház, utóbbiban felújított önkormányzati ügyfélszolgálati teret is kialakítanak. A projektmenedzser úgy tájékoztatott, a kivitelezések várhatóan 2011. szeptember 30-ig valósulnak meg.

Olvasóink írták

 • 7. IM 2010. szeptember 04. 20:36
  „Mindenki tudja hogy a nyárbúcsúztatót a Mosoni Fiatalok , csinálták. A vizen úsztatták le a fát a tűzhöz, és este az egész város várta mikor gyújtják meg. Ez gyermekkorom legnagyobb élménye és örökre az marad.
  Örülnünk kell, hogy felkarolták ezt az eseményt és városi rendezvényé érett. De bárki is csinálja ne feledje azokat a "duna utcai" fiatalokat, mert mindíg ővék marad a dícsőség, pedig azóta már felnőtt pár generáció.”
 • 6. lampi 2010. augusztus 30. 21:41
  „funkcióbővítő rehabilitáció. ez a röhej. a semmit hogyan lehet rehabilitálni? és milyen új funkcókkal bővül a semmi?”
 • 5. poorman 2010. augusztus 30. 21:34
  „"A Mosoni Polgári Kör hagyományos nyárbúcsúztató rendezvényén....."

  Duna utcai mosoniként emléxem még arra az időszakra, amikor páran összeállva, augusztus utolsó napjára elkészítettünk 1 máglyát (természetesen engedély nélkül), és este meggyújtottuk.
  Először csak páran voltunk, aztán egészen szépszámú csapat gyűlt össze.

  Illene megemlékezni ezekről a srácokról is, akik elindították Miska bátyánk "hagyományát".”
 • 4. SiLa 2010. augusztus 30. 20:13
  „Mit akarnak?
  Kampány idején, ha megjelenik az a baj, ha nem akkor meg az!
  Szánalmas! Bezzeg a Stipkovits villoghatott választások előtt..........”
 • 3. sicc 2010. augusztus 30. 09:51
  „Miért kell kárörvendeni, mosonnak is ő a polgármestere nem? Ezért vette át ő a pályázati pénzt jelképesen.
  Az aktuális polgármester dolga képviselni a várost miden átadó,megnyitó stb. ceremónián, tökmindegy ki az.
  Amúgy Szabó Miklós sajtósa ,ha jól tudom egy volt Kisalföld-es újságíró ;)”
 • 2. pancser 2010. augusztus 30. 00:10
  „A dolog nyilván a kampány része, ezen én nem csodálkozom. Ez van. Amúgy meg a pénznek örülni kell. A pályázat nem a polgármester műve, de most nyilván kampányának része. De nem városirányítási tevékanysége alapján fogják a nevét emlegetni, ha elment. Az MDF elment a parlamentből, Miklós meg függetlennek nyilvánította magát , mert nyilván nem jó ómen a pártjával kampányolni. Öt hónapja független az úr, a hatalom édes bűvölete fontosabb mint a pártja. Emlékezzünk: MDF normális MO-tkövetelt nagy plakátokon is, mivel nem jött be friss függetlenség többet igér a polgármesteri székért folyó küzdelemben. Szép bogár a gumigerincű talprapattanó.”
 • 1. Abrafax 2010. augusztus 29. 21:57
  „Dübörög a kampány.
  A Kisalföldnél/Lajtapressznél akárhová nézek, mindenhol Szabó Miklós képe néz vissza. Négy évig keresték az éppen hivatalban lévő polgármestert, és csak most, hirtelen, a választások előtt találták meg és egyszerre akarják behozni a lemaradást? Biztos együtt fröccsöztek, izé, kávéztak.
  Ha ennyi anyagot hoznak le ingyen, akkor egy alapos fenékberúgás lenne az illendő jutalom. Ha nem, akkor legalább egy (x)-et kitehetnének, hogy fizetett (vagy valamilyen formában később térítendő) hirdetés. Annyira látványosan tud a Kisalföld állást foglalni, hogy az már fáj. Tényleg - muszáj?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tanévhez új intézmény Halászin

Ady Endre szavait idézve néhány nap múlva ˝élet zengi be az iskolát˝. A halászi Szent Márton… Tovább olvasom