Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Növelte bevételeit a Futura

– A munkatársak minimális létszáma mellett növelni tudtuk bevételeinket, köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek is – hangsúlyozta Horváthné Pákozdi Emese, a Futura intézményvezetője. A héten egy Pániklabor nevű szabadulószoba nyílt.
Az ország különböző települései mellett Németországból, Szlovákiából vagy Ausztriából is sokan érkeznek hozzánk – mondja Horváthné Pákozdi Emese intézményvezető. Horváth Lászlóné Rita értékesítési vezető szerint az, hogy nem csak a környékbeliek fedezik fel az élményközpontot, köszönhető annak is, hogy határon innen és túl is népszerűsítették az intézményt.

Így a Futura a Hansági Múzeummal, a helyi kalandparkkal, a vízi és kerékpáros túrákat szervező vállalkozással együttműködve egy „Osztálykirándulás – a felfedezés élménye Mosonmagyaróváron" című kiadványban hívta fel a figyelmet a város diákok számára érdekes látnivalóira. A tájékoztatót a Nyugat-Dunántúl ezer oktatási intézményébe küldték el, és a visszajelzések alapján sokan ennek hatására keresték fel a Futurát. Gyakran az egész iskola eljött az élményközpontba. Horváthné Pákozdi Emese úgy véli, hasonló kiadványra lenne szükség, komplex ajánlattal a családok számára is.

Emellett öt roadshow-n is bemutatkozott az intézmény, és télen újabb öt helyre készülnek. Napközis táborba is várták az alsósokat: nyárra valamennyi hely betelt, és már az őszi szünet táborát szervezik.

Pániklabor – Az első hivatalos játékosokat egy utolsó feladat választotta el attól, hogy kijussanak a szabadulószobából.
Pániklabor – Az első hivatalos játékosokat egy utolsó feladat választotta el attól, hogy kijussanak a szabadulószobából.

– Jelenleg tizenhárom munkatárssal dolgozunk a kezdeti tizenhét helyett. Igyekszünk mindent saját magunk megoldani a karbantartástól a fejlesztésekig. A szintfelelősök a meglévő játékokhoz újdonságokat csatolnak, de új fejlesztéseink is vannak – fűzte hozzá Horváthné Pákozdi Emese.

A napokban nyílt meg a Pániklabor nevű szabadulószoba: egy elhagyott laboratóriumból (melyet a pincében alakítottak ki) kell logikai feladatok sorát megoldva egy órán belül kijutni. A megnyitón egy budapesti baráti csapat avatta fel a termet. Amint azt az egyik csapattag, Tóth Réka elmondta, még soha nem jártak ilyen szabadulószobában, mely számos izgalmas és elgondolkodtató kérdést tartogatott.

– A Futurában a 2013-as és 2014-es évek első félévi eredményeit összehasonlítva pozitív mérleget vonhatunk. A nettó jegybevételek megközelítőleg 6 százalékkal emelkedtek a tavalyi év második felében meghozott döntéseknek köszönhe- tően, melyek az intézmény hatékonyabb és gazdaságosabb mű- ködését célozták. A működési költségeket az idei első hat hónapban több mint 16 százalékkal tudtuk mérsékelni az előző év azonos időszakához viszonyítva. Összességében a jegybevételek növelése és a működési költségek csökkentése tekintetében is eredményes lett a változtatás – foglalta össze érdeklődésünkre Csiszár Péter, a Flesch Kft. ügyvezető igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblák segítik a kórházi eligazodást

Javában zajlik a bontás és már az építés is a Karolina Kórházban, ahol új sürgősségi osztályt alakítanak ki. A kivitelezés miatt számos változás történt a betegforgalomban. Tovább olvasom