Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Nőttek a kulturális központ bevételei

Mosonmagyaróvár - A szervezeti felépítés átalakítása, a gazdasági mutatók javítása mellett szélesítették és frissítették a programkínálatot, új és hatékonyabb kommunikációs stratégiákat vezettek be a Flesch Károly Kulturális Központban.
A nonprofit gazdasági társaságként működő Flesch Károly Kulturális Központ tevékenységéről szóló beszámolót tárgyalta és fogadta el egyhangúlag a város képviselő-testülete legutóbbi ülésén. Csiszár Péter ügyvezető beszámolójából kiderül: korábban a Flesch Károly Kulturális Központ 28 fő- és 7 részfoglalkozású dolgozót alkalmazott. A nonprofit kft. megalakulása után, az elmúlt év elejétől az intézmény 25 fő- és 2 részfoglalkozású dolgozóval kezdett működni. Már január közepétől nyilvánvalóvá vált, hogy ez az elgondolás nem tartható, így további részfoglalkoztatottakat is felvettek. Emellett március 1-jétől az igazgatóváltás miatt, az előző vezető felmentési idejét töltve, 2009. februárig az intézmény létszámában maradt. A teljes alkalmazotti létszám az elmúlt év végén 36 volt. Gazdálkodásukban alapvető cél volt, hogy a fenntartói támogatás fedezze a személyi juttatásokat, járulékokat, az intézményi rezsit, illetve az egyéb alapvető költségeit. A dologi kiadások másik felét a saját bevételekből kellene fedezniük. Az elmúlt évi intézményi bevételek 14,16 millióval haladták meg a korábbi mértéket. Az adományokból befolyt bevétel pedig 7,1 millió volt a korábbi 2,68 millióval szemben. A rendezvények bevételét 5,093 millióval, a reklámbevételt pedig 4,188 millióval teljesítették túl az előző év hasonló időszakához képest. A nonprofit kft. saját és önkormányzati bevételeinek arányát az előző évhez viszonyítva közel 14 százalékkal javította. Míg 2007-ben az összbevétel 76 százalékát tette ki az önkormányzati támogatás, addig tavaly 62,5 százalék volt ez az arány. Az igazgató szerint azonban az idei nagyrendezvények minőségi lebonyolításához az üzleti tervben megfogalmazott 104 milliós önkormányzati támogatás elengedhetetlen.

Számos rendezvényük közül az augusztusi Nyári Fesztivál volt a kiemelkedő. Több mint 15 ezer látogatót vonzottak a városközpontba. Cél volt, hogy az ott működő olcsó vásárok helyszínét úgy alakítsák ki, hogy az intézmény auláját szabadon tartsák. Szeptember végéig csökkentették a vásárok számát, de így is több bevételt értek el.

Olvasóink írták

  • 1. lackomacko 2009. február 04. 11:42
    „Gratulálok a ház munkájáho .Azt szeretném ha a ház a teljes mosomagyaróvári kultúra szakmai segítője,koordinátora lenne.Beleértem a civil szervezeteket is.Azért mert csökkenhetnének a párhuzamos rendezvények,a városrészekben a kiemelt rendezvényeket szakmailag kellene támogatni a kapcsolatrendszerek kialakításában és segítséget nyújtani.Tudom ma nincs könnyü helyzet sok próbálkozás volt, de igazából nagy tömegeket vonzó rendezvényt nem síkerült még megvalósítani.Olyat ami a város nevét reklámozná.Ennek lehetőségét egy szélesebb összefogással tovább kell keresni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toborzás helyett bezárás

Darnózseli - Tagtoborzót hirdetett szerdára Darnózselin a Rákász pizzériában a Magyar Gárda. A… Tovább olvasom