Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Nőtt a jegyzett tőke

Átadta a Fehér Ló Közösségi Ház használati jogát a város a Flesch kft.-nek, ezzel növelve a társaság jegyzett tőkéjét. Ezzel és az önkormányzati támogatással biztosított a társaság működése.
Az önkormányzat tulajdonában lévő Flesch Károly Non- profit Kft. 2012-es és 2013-as mérlegének, illetve szakmai beszámolójának tárgyalásakor is szóba került a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a társaság negatív mérleg szerinti eredménye, valamint saját tőkéjének az elvárt szint alá csökkenése. Míg 2011-ben közel 20 millió forintos eredménnyel zárta az évet a társaság, addig az azt követő két esztendőben több mint 30 milliós volt a veszteség.

A saját tőke rendezése érdekében a képviselő-testület egy alkalommal már döntött a kft. jegyzett tőkéjének emeléséről. Tavaly megnövelték az önkormányzati támogatás mértékét 160 millióról 216 millió forintra. Erre az évre 230 milliós önkormányzati támogatást terveztek a költségvetésbe. A jegyzett tőke emelése, az önkormányzati támogatás növekedése és a cég likviditást javítani igyekvő gazdálkodási tevékenysége révén a vagyoni helyzete javuló tendenciát mutat, de saját tőkéjének szintje még mindig az elvárt szint alatt maradt.

Azért, hogy a kft. saját tőkéjének szintje elérje a társasági formára előírt mértéket, a képviselő-testület vagyoni hozzájárulás biztosításáról döntött legutóbbi ülésén. A törzstőke emelése pénzzel, vagy nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás rendelkezésre bocsátásával történhet. A Flesch kft.-nél legalább 36,9 millió forint értékű vagyon apportálására volt szükség. Ehhez az önkormányzat a Fehér Ló Közösségi Ház használati jogát adta át a társaságnak. Az ingatlan becsült forgalmi értéke 187 millió forint, használati jogához kötődő vagyoni értéke 46,75 millió.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ürülék volt a borítékban - Kiürítették a postát Mosonmagyaróváron - fotó

Egy gyanúsnak vélt küldemény okozott riadalmat Mosonmagyaróváron, az Erkel utcai főpostán szerda… Tovább olvasom