Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Nincs telekadó a magánüdülőkre

Dunasziget adórendelete a száz négyzetméternél nem nagyobb építménnyel beépített telek esetében, magánszemélyek számára kedvezményes telekadó-fizetési kötelezettséget ír elő.
Könnyített az önkormányzat az üdülőtulajdonosok adóterhein. A község adórendelete a száz négyzetméternél nem nagyobb építménnyel beépített telek esetében, magánszemélyek számára kedvezményes telekadó-fizetési kötelezettséget ír elő. A 2011 szeptemberétől bevezetett építményadó viszont olyan terhet jelent a magán-üdülőtulajdonosok zömének, mely tovább nem növelhető. Ezt mutatja a számos fizetési könnyítés iránti kérelem és az eladásra kínált üdülők megugró száma is.

Mindezek miatt a képviselő-testület a közelmúltban úgy döntött, némileg enyhíti az üdülőtulajdonosok terheit. A testület arról határozott, hogy a magánszemélyek tulajdonában lévő üdülők – az építményadó megtartása mellett – mentesülnek a telekadó-fizetés alól.

Más ponton is módosítottak az adórendeleten, így enyhítettek az ingatlantulajdonosok terhein. Az ötszáz négyzetméternél kisebb telkeknek általában az átlagosnál kisebb a hasznosítási lehetősége. A törvényben meghatározott esetekben azonban az ötszáz négyzetmétert meg nem haladó méretű telkek is beépíthetőek. Ezek figyelembevételével változtattak úgy a szabályozáson, hogy a magánszemélyek adómentességet kapnak a kommunális adó alól a beépítetlen, ötszáz négyzetméternél kisebb telkeik után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgásztak és főztek

Hét végén ünnepelte a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület fennállása 25. évét. A jubileumon… Tovább olvasom