Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Nincs pénz az omladozó épület bontására

Több éve üresen áll a volt határőrépület a hegyeshalmi vasútállomásnál. Omladozik a fala, ablakai betörve. Az Országos Rendőr-főkapitányság tulajdonában van az ingatlan, akik le szeretnék bontani.
Olvasónk SMS-ben fejezte ki aggodalmát egy hegyeshalmi ingatlannal kapcsolatban: „A hegyeshalmi vasútállomáson lévő régi katona-, határőrépület kinek a tulajdona? Évek óta gyalázatos állapotban van; üveg és hulló faldarabok szerteszét.

Szép látvány a hazánkba érkezőknek (is)." Az ingatlan a Vasút utcában, rögtön az első vágány mellett roskadozik több éve, s senki sem használja. Majdnem az összes ablakát betörték, még az üvegtéglákat is, emellett a belső falakat telefújták graffitivel.

Megtudtuk, hogy nem a MÁV Zrt., hanem az Országos Rendőr-főkapitányság tulajdona az ingatlan. „A Hegyeshalom területén található volt határőrségi objektum a rendőrség és a határőrség 2008-ban történt integrációját követően került a megyei rendőr-főkapitányság vagyonkezelésébe.

Betört ablakok, omladozó fal – ez jellemzi leginkább a volt határőrépületet a hegyeshalmi vasútállomásnál.
Betört ablakok, omladozó fal – ez jellemzi leginkább a volt határőrépületet a hegyeshalmi vasútállomásnál.

A rendőri feladatellátás szempontjából az épület szükségtelenné vált, így a rendőr-főkapitányság 2009ben kezdeményezte annak visszaadását a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek. Jogi rendezetlenség miatt – melynek oka, hogy az épület a MÁV Zrt. vagyonkezelésében lévő területen található – erre nem került sor.

Mivel a vasútkezelő társaság sem tartott igényt az épületre, a rendőr-főkapitányság 2011-ben kezdeményezte az épület lebontását, amit az illetékes hatóság 2011. december 28-án jóváhagyott. A bontási munkálatok anyagi fedezet hiányában nem kezdődhettek meg.

A vasúti forgalom veszélyeztetésének elkerülése érdekében a MÁV a rendőrség kérésére az épület előtetőjét megerősítette" – adta tudtunkra az ORFK kommunikációs szolgálata. Hozzátették, hogy a rendőrség jövőbeni tervei között szerepel az épület lebontása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részben felelt meg a két nemzetiségi önkormányzat

Az Állami Számvevőszék a célszerűségi és költséghatékonysági szempontokat érvényesítve első alkalommal ellenőrizte a jánossomorjai nemzetiségi önkormányzatokat. Tovább olvasom