Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Nincs kommentár Euro Vegas-ügyben

Információink szerint megköttetett a koncessziós szerződés az állam és az Euro Vegas beruházói között.
A Pénzügyminisztérium júniusban közzétette a kaszinókoncesszióra kiírt pályázat eredményét, a nyertes cég ezzel zöld utat kapott a kaszinókomplexum működtetéséhez. Eszerint a Venetian Hungary Limited nyerte el a legfeljebb öt játékkaszinóból álló szerencsejáték-komplexum húszéves koncessziós üzemeltetésének jogát. Az első kategóriás kaszinó üzemeltetésére kiírt koncesszió Győr és Sopron kivételével Győr-Moson-Sopron megye meghatározott településeire szól. A kiírás szerint az első kategóriába tartozó játékkaszinókban legalább száz játékasztalt és ezer pénznyerő automatát kell üzemeltetni. A beruházásról egyelőre annyit tudni, hogy első ütemben több mint 400 millió euróból három szálloda épülne óriáskaszinóval, éttermekkel, vendéglátóhelyekkel, üzletekkel.
Az Euro Vegas beruházói egyelőre nem álltak a nyilvánosság elé, kilétüket hivatalosan titok fedi. A Kisalföld információi szerint a koncessziós pályázaton nyertes Venetian Hungary Limited tulajdonosa az amerikai székhelyű Las Vegas Sands nevű cég. A társaság jelenleg Las Vegas két meghatározó komplexumát – a Venetian Casinót és a Palazzo Casinót – működteti, emellett a makaói Sands Macao Casino is a tulajdonukban van. Schmatovich Mátyás bezenyei polgármester a két héttel ezelőtti falugyűlésen kijelentette: augusztus 20-ig eldől, hogy az állam és a befektetők megkötik-e a koncessziós szerződést. „Ha biztosítottnak látják a megaprojekt megvalósulását, akkor ennek nem lesz akadálya" – állította.

Nos, a határidő lejárt, tegnap a polgármesternél rákérdeztünk: helytálló-e az információnk, miszerint a kontraktus megköttetett? Schmatovich Mátyás elhárította a választ, s a beruházó itteni jogi képviselőjéhez, dr. Lascsik Ágostonhoz irányított bennünket. A mosonmagyaróvári ügyvéd először türelmet kért, majd az osztrák nagyvállalkozó Hans Asamer válaszát tolmácsolta: „Egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az információinkat üzleti érdekekre hivatkozva." Annyit üzent még: szeptember 15-én a nyilvánosság elé állnak terveikkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példa a mai politikusoknak

A mosoni Szent István-szobornál Tóth Tiborné dr. mondott ünnepi beszédet. A város és térsége parlamenti képviselője felidézte Szent István alakját, s kiemelte: államalapító királyunk intelmei a ma emberéhez is ugyanúgy szólnak. Az alkotó uralkodó tettei példaértékűek a jelenlegi politikusok számára is, hiszen ő felismerte: a népek sokszínűségével és összefogással érhetők el csak nagy eredmények. Tovább olvasom