Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Nincs kibúvó, alig akad a parkolóban bliccelő

Mosonmagyaróvár - Közel kilencven százalékkal esett vissza a bliccelők száma a mosonmagyaróvári fizetőparkolókban, miután már senki sem bújhat ki a pótdíj megfizetése alól. A parkolóőrök átlagosan négy-öt „Mikulás-csomagot" tesznek ki naponta.
Egyre kevesebb „Mikulás-csomag" fogy a mosonmagyaróvári parkolótársaságnál az elmúlt hónapokban. Úgy tűnik, az autósokban lassan tudatosul, hogy a jogszabályi változások nyomán már mindenkitől behajthatók a parkolási bírságok.

Az elmúlt néhány hónapban drasztikusan, közel kilencven százalékkal esett vissza a magyar rendszámú autók pótdíjazásának száma Mosonmagyaróváron – mondta el a Kisalföldnek Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője.

– Korábban nem működött jól a rendszer, nem fértünk hozzá a járműtulajdonosok adataihoz. Ez később aztán megváltozott, miután szerződést kötöttünk egy erre szakosodott céggel, kiépítettük a szükséges számítógépes hálózatot, így már rendszám alapján lekérhetjük azon autótulajdonosok adatait, akik nem fizetik be a pótdíjat – mondja Tóth László. – Ezt követően lépett hatályba az a jogszabály, ami kimondta, hogy az öt évnél régebbi tartozásokat nem lehet behajtani, valamint az első fizetési felszólítást mindenkinek 60 napon belül ki kell küldeni. Így hatvan napunk volt arra, hogy kiküldjük az értesítőket az öt éven belüli pótdíjak esetében. Összesen 5400 felszólítást postáztunk az autósoknak, féléves türelmi idővel. A határidő lejártáig a többség befizette az összeget, mintegy harminc százalékuknak, 1800 autósnak kellett fizetési meghagyást küldeni. Az érintettek tíz százaléka fordult bírósághoz, ám társaságunk a perek mindegyikét megnyerte.

Mikulás-csomag: Mióta behajtható a pótdíj, lényegesen kevesebben bliccelnek.
Mikulás-csomag: Mióta behajtható a pótdíj, lényegesen kevesebben bliccelnek.

– Tavaly ősszel adtunk át 600 ügyet végrehajtásra. Ezek többsége nem helybéli, főként budapesti és az ország más részeiben lakó autósokról van szó. A behajtások az év elejére lezárultak és talán ennek köszönhető, hogy az elmúlt hónapokban drasztikusan, közel kilencven százalékkal visszaesett a bliccelők száma. Átlagosan négy-öt pótdíjazás jut egy napra, ám ezek többsége is lejárt parkolójegyekből adódik. Vélhetően az autósok belátták, hogy nem lehet kibújni a pótdíj megfizetése alól, ezért inkább megveszik a parkolójegyet. Nagyon örülünk ennek a változásnak, hiszen jóval kevesebb a konfliktus mind az ellenőrökkel, mind pedig az ügyfélszolgálati irodában – tette hozzá a parkolási csoport vezetője.

Olvasóink írták

  • 1. 01010 2009. március 24. 09:55
    „"Ezek többsége nem helybéli, főként budapesti és az ország más részeiben lakó autósokról van szó."
    Milyen jó , hogy a külföldiek nem tartoznak!
    A cikkben meg se említik az A és SK ... nemzeteket:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

24 ezer liter bor folyt az autópályára

Hegyeshalom - Az M1-es autópályán felborult egy tartály kamion vasárnap a kora reggeli órákban. A… Tovább olvasom