Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nincs fennakadás a határon

Egyelőre nincs fennakadás Hegyeshalomnál a hazafelé tartó vendégmunkásoktól.
A határőrség felkészült a megnövekedett forgalomra, így várhatóan a következő napokban sem alakul ki torlódás.

A korábbi évektől eltérően, a karácsonyi ünnepek előtti napokban idén nem alakult ki jelentősebb dugó a hegyeshalmi határátkelőn. Míg tavaly például ebben az időszakban több napon keresztül folyamatosan közel három órát kellett várniuk az autósoknak a belépésre, addig ez idáig zökkenőmentesen halad a forgalom az átkelőn.

Az elmúlt évektől eltérően idén egyhetes az eltérés az iskolai szünet kezdete és az ünnepek közt, így a főként Németországból haza igyekvő vendégmunkások áradata nem egyszerre éri el a határátkelőt. Újszászi Zsolt őrnagy, a hegyeshalmi határforgalmi kirendeltség vezetője lapunknak elmondta: az elmúlt napokban folyamatosan, növekvő intenzitással haladt a forgalom. A belépő oldalon a hétvége óta folyamatosan hét sávon engedik az autósokat, így nem alakult ki várakozási idő. A kilépő oldalon pedig az osztrákok a forgalom nagyságától függően nyitnak új sávokat. Az őrnagy szerint a hét közepétől elképzelhető, hogy erősödik a forgalom és kialakulhat rövidebb várakozási idő, december 23-ra várják a legnagyobb hullámot. A passaui osztrák–német, illetve hazánk keleti és déli  határátkelőivel folyamatosan tartják a kapcsolatot, s amennyiben azokon a helyeken erősödik a forgalom, várható, hogy néhány órán belül Hegyeshalomnál is hasonló helyzet alakul ki, így erre még időben fel tudnak készülni.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a meglévő állomány mellett más kirendeltségekről is ideiglenesen Hegyeshalomba rendeltek kollégákat, így szükség szerint akár tizennégy sávon is engedhetik a belépő forgalmat. A határőrség a két ünnep közti napokban a kilépő oldalon számít hasonló forgalomnövekedésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárkarácsony a tó mélyén

Víz alatt állítottak fenyőfát a búvárok Hegyeshalomban a napokban. Hatodik… Tovább olvasom